Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Ştirea zilei

S-a emis certificatul de urbanism pentru amenajarea unei noi pârtii de schi într-o comună din Apuseni

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Certificat de urbanism emis pentru pârtia de schi de la Negrileasa

Consiliul Județean Alba a emis Primăriei Bucium certificatul de urbanism pentru amenajarea unei pârtii de schi la Negrileasa, proiectul aflându-se în prezent în faza obținerii avizelor necesare pentru eliberarea autorizației de construire.

Primarul comunei Bucium, Cornel Napău, ne-a declarat că în total este vorba despre aproximativ 30 de avize, inclusiv de la SRI, Poliție și Armată, motiv pentru care această etapă ar putea fi una de durată.

„Pârtia va fi realizată cu sprijinul unui sponsor, va avea baza la 980 metri altitudine și va urca până la 1.220 de metri”, ne-a declarat primarul Cornel Napău, aruncându-și privirea pe geamul primăriei spre nord-est, pentru a vizualiza locul unde ar urma să fie pârtia.

Aceasta va avea o lungime totală de 1,45 km și o lățime de 60 – 70 m, iar transportul pe cablu se va realiza pe distanța de 1,2 km. Pe versantul respectiv, fie este zăpadă naturală 2 – 3 luni pe an, fie este suficient de frig încât vor putea fi folosite tunuri pentru zăpadă artificială, a spus primarul.

El a ținut să sublinieze că Primăria Bucium nu va permite nimănui să construiască pensiuni și cabane în apropierea viitoarei pârtii, a cărei existență va putea duce la dezvoltarea turismului, localnicii urmând să cazeze turiștii veniți la schi.

Investiția totală a fost estimată la aproximativ 100.000 de euro, deoarece instalația pe cablu va fi achiziționată second-hand, iar lucrările vor fi executate în regie proprie.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

O nouă performanță a elevei Damaris Vasinc, de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș: Premiul I la etapa județeană a Concursului „Memoria Holocaustului” și calificare la etapa națională

Ziarul Unirea

Publicat

în

O nouă performanță a elevei Damaris Vasinc, de la Colegiul Național ”Lucian Blaga” Sebeș: Premiul I la etapa județeană a Concursului „Memoria Holocaustului” și calificare la etapa națională Damaris Vasinc elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național Lucian Blaga din Sebeș s-a calificat la etapa națională a Concursului „Memoria Holocaustului”, după ce a obținut […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea