Roşia Montană Gold Corporation – sponsor principal al Unirii Alba Iulia

Chinul unirist pare să se apropie de sfârşit, iar divizionara secundă şi-a rezolvat pentru moment problemele financiare. De luni bune, „alb-negrii” s-au aflat la un pas de faliment, ameninţaţi din greu, însă contractul de sponsorizare semnat recent cu canadienii de la Roşia Montană Gold Corporation reprezintă salvarea Unirii Alba Iulia. Graţie acestei colaborări, ce se doreşte a fi una de anvergură în viitor, FC Unirea Alba Iulia va încasa pe parcursul acestui an suma de 100.000 euro, prima tranşă în valoare de 25.000 euro fiind virată deja în conturile grupării de pe „Cetate” (următoarea, în aceeaşi valoare va a fi achitată în martie). În consecinţă, numele companiei miniere ce doreşte să exploateze aurul la Roşia Montană va fi inscripţionat pe tricourile de joc în retur, iar pe arena albaiuliană va fi făcută reclamă firmei „Roşia Montană Gold Corporation”, noul sponsor principal al formaţiei fanion a judeţului.
lContracte achitate şi evitarea neprogramării
Cum şi Pandurii Tg Jiu a plătit tranşa secundă din transferul lui Călin Cristea, şefii clubului au achitat contractele pe luna decembrie (jucătorii sunt cu drepturile la zi) şi sunt preocupaţi pentru rezolvarea situaţiei delicate în privinţa returului. Anul trecut 10 dintre fotbaliştii ce au activat în Liga 1 şi-au cerut drepturile, au câştigat la toate instanţele interne, iar 6 dintre memoriile respective (I. Bălan, De Sousa, Vitinha, S. Rădoi, Cernea şi N. Varga) au ajuns pe masa TAS, la Laussane, în Elveţia. La mijloc este suma de 140.000 euro, din pricina căreia FC Unirea a fost înştiinţată că este neprogramată pentru prima etapă a returului şi are interdicţie la transferuri. În consecinţă, până la reluarea stagiunii, prin negocieri individuale pentru acceptarea înjumătăţirii sumelor în cauză, şefii „alb-negrilor” încearcă să stingă litigiile, primul caz rezolvat fiind cel al lui S. Rădoi. Pe de altă parte însă, oficialii unirişti au hotărât recent diminuarea salariilor persoanelor din compartimentul administrativ. Nemulţumit Petru Ruja a refuzat să mai continue şi, în consecinţă, în plin cantonament, jucătorii s-au trezit părăsiţi de masor de câteva zile, iar clubul caută un înlocuitor!
lSelagea şi Gicu Grozav titulari la tineret
Cei doi jucători albaiulieni, Ciprian Selagea şi Gheorghe Grozav au fost utilizaţi de Emil Săndoi din primul minut al partidei amicale de tineret, dintre Turcia şi România, scor 1-0 (1-0), disputată miercuri la Manisa. Mijlocaşul unirist a evoluat 88 de minute, iar atacantul lui Standard Liege a fost înlocuit la pauză, Gicu aflându-se pe lista de achiziţii a echipei Rapid Bucureşti, ce doreşte să-l împrumute pentru primăvară. În acelaşi context, dacă fundaşii M. Pistol (acesta ratează stagiul centralizat) şi G. Ivan acuză probleme medicale, Mădălin Munteanu (21 ani, atacant) poate fi al 5-lea jucător al Farului Constanţa ce ar poposi la Alba Iulia, după Ad. Câmpeanu, Boboc, Al. Filip şi fundaşul Vajou (dacă va deveni liber).
Dan HENEGAR

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

gaby 11 februarie 2011 at 6:53

este un pas important pentru Unirea Alba Iulia, să sperăm că vor investi mai mulți, are potențial destul de mare. Imi place ca RMGC nu se oprește cu investițiile la Rosia Montana

mosu 11 februarie 2011 at 7:01

e ceva foarte important pentru alba iulia, daca echipa se va dezvolta va fi si o crestere economica in zona, ma bucur ca celor de la rmgc le pasa, era si timpul ca echipa de fotbal sa cada in maini bune, dabia astep sa vad schimbarile

cristu 11 februarie 2011 at 7:07

are sanse mari de dezvoltare echipa, ar trebui si noi sa ii sustinem sa mergem la meciuri si sa aratam ca le pasa, poate va investii si pe viitor rgmc daca echipa va creste in valoare

traian 11 februarie 2011 at 12:30

Sandu – esti un bou…n-ai inteles nimic, e vorba de sport!

crina 11 februarie 2011 at 21:10

eu sper sa retrogadeze unirea cu ocazia asta! le pasa pe dracu la rmgc, tot ce fac bun e doar de fatada! nu vor decat sa ne imbuneze pe cat mai multi sa fim de acord cu proiectul lor jenat de exploatare. nu stiu nici minierit, nici fotbal, nu stiu ce cauta in tara asta!

MOTUL. 11 februarie 2011 at 23:32

Daca ar sti canadienii unde sant investiti dolarii lor de catre firma infiintata de Gabriel Resources prin ROMANIA si anume,compania canadiana,Gold Corporation pompeaza milioane de dolari canadieni in toate directile,se dau sponsori in sport,plimba pe banii R.M.G.C,jurnalisti,oameni influenti din mass-media romaneasca in Noua Zeelanda,promite multe,poate,poate reusesc sa dea lovitura cea mare intr-o tara in care aproape totul a fost vandut, iar rezultatul se vede,santem pe ultimul loc din 27 state membre a U.E.. Dam si AURUL, Rosia Montana ramane un peisaj desfigurat ,mutilat pentru ETERNITATE.

Comentariile sunt oprite