Rămâi conectat

Ştirea zilei

Roşia Montană Gold Corporation îşi vinde echipamentele de exploatare minieră achiziționate pentru demararea proiectului din Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

Roşia Montană Gold Corporation, companie minieră, îşi vinde echipamentele de exploatare minieră pe care le-a achiziţionat în urmă cu mai mulţi ani în scopul demarării proiectului minier din Apuseni.

Motivul vânzării utilajelor este sistarea proiectului aurifer din Munţii Apuseni şi a procesului pe care ”Gabriel Resources”, acţionarul majoritar, îl are cu statul român. Într-un raport financiar al companiei , privind activitatea pe primele nouă luni, se arată că până acum, compania a vândut utilaje în valoare de mai milioane de dolari. Potrivit aceluiaşi document, numerarul şi echivalentele de numerar erau, la 30 septembrie 2018, de 11,6 milioane de dolari.

Echipamentele de concasare şi măcinare au fost achiziţionate iniţial de către Grup în perioada 2007-2009 pentru faza operaţională a proiectului. ”Perspectiva echipamentului de lungă durată care se foloseşte în viitor pentru scopul pentru care a fost achiziţionat este acum considerată ca fiind îndepărtată. Datorită statutului Proiectului şi a Arbitrajului ICSID în curs, în decembrie 2015, compania a angajat în mod oficial doi agenţi specializaţi pentru a intermedia vânzarea acestui echipament (LLTE)”, se arată într-un document oficial al companiei.

În 2018, ”Gabriel Resources” a vândut cu 3,3 milioane de dolari americani, o moară cu bile, cu tot cu piese de schimb. De asemenea, în trimestrul al III-lea 2016, Grupul Gabriel a mai vândut un concasor rotativ, plus piesele de schimb aferente, pentru venituri nete de 1,5 milioane USD. Şi vânzările acestui tip de echipamente vor continua şi în viitor.

Prin agenţii săi, compania continuă să vândă echipamentele rămase. La 30 septembrie 2018, reprezentanţii companiei au făcut o evaluare a echipamentelor pentru depistarea eventualelor deteriorari.

Roşia Montană Gold Corporation mai are circa 30 de angajaţi care administrează situaţia actuală. În 2017, compania minieră a avut o cifră de afaceri de doar 42.209 lei, dar a înregistrat un profit uriaş: 92,2 milioane de lei (circa 20 de milioane de euro). Veniturile companieii au fost de 224 milioane de lei, în timp ce cheltuielile au ”consumat” suma de 132 de milioane de lei.

 

 

 

 

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Supermarket-urile NU vor fi închise în weekend: Ciolacu – ”Nu este oportun, nu mai suntem în pandemie” Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, rezultă clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. Programul de funcționare a supermarketurilor din România nu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea