Rămâi conectat

Actualitate

Românii vor să plece în vacanță, de sărbători, în destinațiile exotice rămase deschise: Sute de cereri depuse, zilnic, la serviciul de pașapoarte

Ziarul Unirea

Publicat

în

La serviciile de paşapoarte din ţară se lucrează aproape la fel de mult ca în anii trecuţi, când lumea nu era ameninţată de pandemie. Zilnic sunt eliberate mii de acte de călătorie. Românii vor să plece în vacață de sărbători, în locuri în care călătoriile nu sunt interzise din cauza pandemiei de coronavirus.

În fiecare zi, la Serviciul de pașapoarte București se depun 500 de cereri. Cei mai mulți cer paşapoarte electronice, care le permit să călătorească oriunde în lume.

-În ianuarie, sper, dacă se poate.

-Unde?

-În Dubai.

-Ce fel de pașaport?

-Pe 10 ani.

-Chiar nu știu dacă o să se poată merge, dacă nu, mai aștept, dar să îl am făcut.

-Unde plecați? Sper să reușesc să plec în Egipt.

-Ce perioadă?

-27 decembrie.

-În ciuda restricțiilor, a pandemiei?

-Cred că e mai sigur acolo. Noi mergem într un resort și cred că este ok.

Cosmin Marinof, directorul unei agenții de turism: Am fost surprinși, tot ce înseamnă plecări de Crăciun, Revelion și vacanța de iarnă din ianuarie, toate plecările sunt deja pline. Operăm Maldive, Egipt, Ugada, Dubai, Zanzibar, toate aceste destinații deschise turismului și care asigură măsurile anti-COVID sunt deja pline.

Agenţiile de turism spun că interesul românilor pentru vacanţe este mult mai mare faţă de lunile anterioare. Au fost suplimentate zborurile spre unele destinaţii pentru a putea face faţă solicitărilor.

Cosmin Marinof: În Maldive am planificat un singur zbor și am ajuns la trei zboruri, ceea ce este mult mai mult decât un an normal, asta se datorează și faptului că nu sunt foarte multe destinații deschsie și atunci se duc în destinațiile deschise. Maldive, în special, este o destinație care asigura distanțarea socială din plin.

Un sejur de şapte zile în Egipt pornește de la 550 de euro, iar preţul se dublează pentru celelalte destinaţii exotice. La aceste tarife se adaugă preţul testului PCR, obligatoriu înainte de îmbarcare.

Nu toţi cei care solicită acte de călătorie pleacă în vacanţe. Un sfert dintre solicitanţi au deja domiciliul în străinătate sau vor să se mute acolo definitiv.

-Pentru mine și pentru copii. Nu plecăm, doar ne gândim. Pentru muncă vrem să plecăm puțin din România și dacă se va schimba, o să revenim.

-Unde plecați, în Germania? Plecați cu serviciul?

-Lucrez de 3 ani jumate acolo și am venit să îmi iau copiii, să le ofer o viață mai bună.

Petre Claudiu Porojan, directorul Serviciului Paşapoarte Bucureşti: În această perioadă, termenul de soluționare a fost redus de la 10 zile lucrătoare la 5 zile. Cetățenii pot verifica, pot fi disponibile chiar începând cu a doua zi.

Tariful unui paşaport electronic este de 250 de lei. Pentru persoanele care au împlinit 18 ani, termenul de valabilitate a fost ridicat la 10 ani.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Șefa ANM anunță o schimbare radicală a vremii: Intră un val de aer rece și vom avea un frig de crapă pietrele

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Șefa ANM anunță o schimbare radicală a vremii: Intră un val de aer rece și vom avea un frig de crapă pietrele

Directorul ANM, Elena Mateescu, a detaliat că în ultimele zile ale toamnei vom experimenta temperaturi înalte, dar începând cu duminică, 3 decembrie, un curent de aer rece va intra în România. Acesta va aduce temperaturi negative în aproape toată țara, însoțite de condiții de ninsoare.

„Mâine, în ultima zi a toamnei 2023, din punct de vedere termic, vom avea o vreme normală, cu temperaturi maxime între 0 și 8 grade în întreaga țară. Totuși, se așteaptă și precipitații, mai ales în zonele mai joase de relief, în special în partea de vest, nord, centru și est a țării.

La munte, pot apărea precipitații mixte, dar prima zi a iernii 2023-2024 va fi caracterizată de temperaturi extrem de ridicate, având în vedere maximele zilei, între 8 și 18 grade.

În București, se așteaptă o maximă în jur de 15 grade. Cu toate acestea, pot apărea precipitații, în special în regiunile intracarpatice, în partea de nord-est și la munte, sub formă de ploaie, iar la munte, în special, precipitații mixte.

De la 3 decembrie începe iarna
Începând cu 3 decembrie, vremea va intra din nou într-un proces de răcire, având în vedere că temperaturile vor scădea de la 8…18 grade în prima zi a lunii decembrie la cel mult 0…8 grade începând cu 3 decembrie. Minimele vor fi în mare parte negative, cu valori extrem de scăzute de până la -11 grade în zonele depresionare și cel mult 3…4 grade în zona litoralului.

În București, se preconizează minime de la -1 grad la cel mult 1 grad.

De la 3 decembrie, vom avea din nou condiții de iarnă, având în vedere masa de aer rece care va pătrunde în zona țării noastre de la sfârșitul acestei săptămâni”, a explicat Elena Mateescu la Antena 3 CNN.


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare