Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Românii, dezamăgiți de pârtiile din țară: Prețuri mari și infrastructură care lasă de dorit. Motivele pentru care turiștii preferă stațiunile din străinătate

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Românii, dezamăgiți de pârtiile din țară: Prețuri mari și infrastructură care lasă de dorit. Motivele pentru care turiștii preferă stațiunile din străinătate

Pe lângă situațiile grave create de turiștii care se aventurează pe munte ca pe bulevard, au probleme și schiorii începători, pentru că nu își găsesc locul pe pârtiile din România.

Nu sunt multe locuri amenajate pentru ei, așa că sute de mii de români merg în străinătate. Inspectorul Pro a vrut să vadă de ce și a vizitat Poiana Brașov, cea mai mare și mai scumpă stațiune de schi de la noi.

Deși s-au investitit milioane de euro, mai sunt încă multe de făcut, dacă vrem să ținem turiștii în țară.

Poiana Brașov, cel mai popular și cel mai mare domeniu schiabil, cu 12 pârtii întinse pe 25 de kilometri, ar putea fi paradisul sporturilor de iarnă din România. Din păcate, însă, nu toate pârtiile sunt pregătite și deschise pentru turiști, iar autoritățile locale par să fi uitat cel mai important lucru: măsurile pentru siguranța schiorilor.

Nici nu a început bine sezonul și turiștii se plâng deja că pârtiile se degradează repede. Nu se produce suficientă zăpadă artificială și nu se poate schia pe toată lățimea pârtiilor, iar rezultatul e îngrijorător: peste 100 de accidente în numai 10 zile.

Nici Clujul, cu stațiunea Marisel, nu pare să fie pe placul vizitatorilor. Mulți dintre cei care au skiat aici susțin aceleași lucruri: că nu se produce zăpadă suficientă și că pârtia e plină de bolovani.

Și atunci ne mai întrebăm de ce românii aleg străinătatea?

Austriecii și-au făcut parcări mari la baza instalațiilor de urcat pe munte, au umplut locurile cu hoteluri și au angrenat în turism fiecare comunitate. Noi, dacă batem pasul pe loc, o să reușim doar să trimitem skiori pe pârtiile altora.

sursa: stirileprotv.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC

Bogdan Ilea

Publicat

în

Floriile 2024: La ce produse trebuie să fim atenți în perioada următoare. Recomandările ANPC În perioada sărbătorilor mai ales când este dezlegarea la pește, trebuie să fim foarte atenți la alimentele pe care le achiziționăm. ANPC transmite că recomandă consumatorilor să ţină cont de câteva sfaturi. ‘În preajma Sărbătorii Floriilor, în care, conform tradiţiei, creşte […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea