Românii, dezamăgiți de pârtiile din țară: Prețuri mari și infrastructură care lasă de dorit. Motivele pentru care turiștii preferă stațiunile din străinătate

Paul Voicu - Primar 2020
Românii, dezamăgiți de pârtiile din țară: Prețuri mari și infrastructură care lasă de dorit. Motivele pentru care turiștii preferă stațiunile din străinătate

Pe lângă situațiile grave create de turiștii care se aventurează pe munte ca pe bulevard, au probleme și schiorii începători, pentru că nu își găsesc locul pe pârtiile din România.

Nu sunt multe locuri amenajate pentru ei, așa că sute de mii de români merg în străinătate. Inspectorul Pro a vrut să vadă de ce și a vizitat Poiana Brașov, cea mai mare și mai scumpă stațiune de schi de la noi.

ELIT

Deși s-au investitit milioane de euro, mai sunt încă multe de făcut, dacă vrem să ținem turiștii în țară.

Poiana Brașov, cel mai popular și cel mai mare domeniu schiabil, cu 12 pârtii întinse pe 25 de kilometri, ar putea fi paradisul sporturilor de iarnă din România. Din păcate, însă, nu toate pârtiile sunt pregătite și deschise pentru turiști, iar autoritățile locale par să fi uitat cel mai important lucru: măsurile pentru siguranța schiorilor.

Mihail David - 2020

Nici nu a început bine sezonul și turiștii se plâng deja că pârtiile se degradează repede. Nu se produce suficientă zăpadă artificială și nu se poate schia pe toată lățimea pârtiilor, iar rezultatul e îngrijorător: peste 100 de accidente în numai 10 zile.

Nici Clujul, cu stațiunea Marisel, nu pare să fie pe placul vizitatorilor. Mulți dintre cei care au skiat aici susțin aceleași lucruri: că nu se produce zăpadă suficientă și că pârtia e plină de bolovani.

Și atunci ne mai întrebăm de ce românii aleg străinătatea?

Austriecii și-au făcut parcări mari la baza instalațiilor de urcat pe munte, au umplut locurile cu hoteluri și au angrenat în turism fiecare comunitate. Noi, dacă batem pasul pe loc, o să reușim doar să trimitem skiori pe pârtiile altora.

sursa: stirileprotv.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...