Rămâi conectat

Politică Administrație

Românii cred că lucrurile merg într-o direcție bună, deși principala grijă în 2014 a fost lipsa locurilor de muncă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit unei cercetări IRES privind bilanțul politic al anului 2014, cea mai mare grijă a oamenilor a fost lipsa locurilor de muncă, dar mai mult de jumătate cred că în țară lucrurile merg într-o direcție bună, iar 2015 va fi un an mai bun.

Mai mult de jumătate dintre cei chestionaţi (52%) consideră că în ţară lucrurile merg într-o direcţie bună, în timp ce 38% consideră că direcţia este greşită, 8% nu ştiu, iar 2% nu au răspuns întrebării.

Conform raportului, 44% dintre subiecţi cred că peste un an vor trăi mai bine, în timp ce 33% cred că vor trăi la fel, iar 17% cred că vor trăi mai prost.

Cea mai mare grijă a românilor în 2014 a fost lipsa locurilor de muncă, un sfert dintre cei intervievaţi declarându-se preocupaţi de acest subiect. Criza politică şi frica de boală au reprezentat fiecare preocuparea a 15% dintre români, urmate de creşterea preţurilor (13%), nesiguranţa locului de muncă (10%), reducerea veniturilor (7%), lipsa de perspectivă (6%), singurătatea (3%), lipsa banilor (2%), starea precară a sănătăţii 1%.

Cerecetarea a fost realizată în perioada 18-19 decembrie, pe un eşantion multistratificat, probabilist, de 1.147 de subiecţi cu vârsta peste 18 ani. Eroarea maximă tolerată este de +/- 2,9%.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni: Investiție de peste 8 milioane de lei. Când va fi finalizat Au început lucrările la noul pod peste râul Arieș, la Câmpeni, a anunțat primarul Cristian Dan Pașca. Investiția de peste 8 milioane de lei urmează  să fie finalizată în următorii doi ani. Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea