Rămâi conectat

Actualitate

Românii care nu şi-au plătit datoriile la Fisc în ultimii cinci ani trebuie să scoată din buzunar toţi banii odată, până la primăvara viitoare. Deciziile vor fi trimise în toamnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Până la primăvara viitoare, românii care nu şi-au plătit datoriile la Fisc în ultimii cinci ani trebuie să scoată din buzunar toţi banii odată. Ministrul Finanţelor spune că la toamnă vor fi emise decizii de impunere pentru toţi restanţierii. Iar cei care plătesc până la sfârşitul anului vor avea reduceri. Datoriile totale se ridică la 15 miliarde de lei, arata calculele oficiale.

Vestea că trebuie plătite o dată toate restanţele din ultimii 5 ani îi nu e pe placul tuturor. Ministrul Finanţelor recunoaşte că şi Fiscul poartă o parte din vina acumulării acestor restanţe.

Prin aceste decizii de impunere, contribuabilii vor afla ce restanţe au atat la plata impozitelor, cât şi pentru amenzi sau contribuţii neachitate.

An de an, din 2013 pănă în 2017, în medie, un milion și jumătate de români au avut restanțe la Fisc. Aproximativ 3 miliarde de lei pe an.

Potrivit legii, după primirea înștiințării, persoanele fizice au 60 de zile la dispoziţie să-și plătească datoriile, dacă nu vor să fie executate silit de ANAF.

Sursa: stiritvr.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea