România – Suedia 0-2 (0-2), în preliminariile Campionatului European | Coșmar „tricolor”, Euro 2020 – tot mai departe!

Paul Voicu - Primar 2020

Coșmar pe „Arena Națională” pentru reprezentativa României, ce a pierdut în fața Suediei, scor 0-2 (0-2), partida decisivă pentru calificarea la turneul final al Euro 2020!

Doar pasiunea venită din tribună nu este suficientă pentru a ajunge la Campionatul European de anul viitor, în condițiile în care la ora unui meci capital România s-a prezentat lamentabil. Speranțe în evitarea unei adevărate rușini, absența de la un European găzduit acasă, mai rămân doar meciurile de baraj din primăvara anului viitor, pe filiera Ligii Națiunilor.

ELIT

Cu Nicolae Stanciu între titulari, înlocuit în minutul 73 de Alibec, uniristul fiind printre puținii tricolori ce au jucat la un nivel ce merită aprecieri, prima reprezentativă a suferit o înfrângere apăsătoare, într-o zi de 15 noiembrie în care, acum 30 de ani România obținea calificare la Mondialul din 1990.

Peste 50.000 de spectatori au sperat într-o minune, însă „tricolorii” au capotat într-o „finală”, un meci de totul sau nimic. Un prim act dezamăgitor, în care nordicii au făcut instrucție cu o echipă neputincioasă și copleșită de miză, iar golurile lui Berg (18), Quaison (34) au venit firesc, consecință a raportului de forțe din teren. La urma urmei România este o echipă din urna a 4-a valorică, cu un selecționer depășit de evenimente, ce a experimentat cu Mogoș, debutantul ce a greșit la deschiderea scorului.

Mihail David - 2020

Sursa foto: Gazeta Sporturilor

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...