România printre statele membre UE cu cea mai mare inegalitate a veniturilor

Paul Voicu - Primar 2020

România printre statele membre UE cu cea mai mare inegalitate a veniturilor

Raport dur publicat de Uniunea Europeană cu privire la modul cum sunt distribuite veniturile în România. Țara noastră este între fruntașele Uniunii la un capitol care nu face cinste unui stat civilizat.

România se plasează în rândul statelor Uniunii Europene – UE cu cea mai mare inegalitate a veniturilor, fiind devansată doar de Bulgaria, Lituania şi Spania, arată datele publicate joi de Eurostat pe baza datelor colectate în anul 2017.

ELIT

Astfel, raportul privind inegalitatea veniturilor a fost, în 2017, în medie de 5,2, în UE. În rândul statelor membre, Cehia şi Slovenia au avut cea mai scăzută inegalitate a veniturilor (3,4). Aceste ţări erau urmate de Finlanda (3,5), Slovacia (3,5) şi Belgia (3,8).

În schimb, ţările membre cu cea mai mare inegalitate a veniturilor erau Grecia (6,1), Letonia (6,3), România (6,5), Spania (6,6), Lituania (7,3) şi Bulgaria (8,2).

Mihail David - 2020

Inegalitatea a fost calculată sub forma unui raport între veniturile celor mai avuţi 20% cetăţeni ai unei ţări şi veniturile celor mai puţin avuţi 20% cetăţeni, pe baza venitului disponibil echivalent.

Modul în care veniturile şi avuţia sunt distribuite într-o societate determină măsura în care indivizii au acces egal la bunurile şi serviciile produse în cadrul unei economii naţionale.

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...