Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

România lui Bacchus: Consumul de vin a fost mai mare decât producția internă din țară, în anul viticol 2022-2023

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

România lui Bacchus: Consumul de vin a fost mai mare decât producția internă din țară, în anul viticol 2022-2023

Consumul de vin din țară este mai mare decât producția internă, arată datele Oficiului Național al Viei și Produselor Vitivinicole, respectiv analiza de piață referitoare la anul viticol 1 august 2022 – 31 iulie 2023, potrivit unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Oficiul Național al Viei și Produselor Vitivinicole a centralizat și a transmis zilele trecute Comisiei Europene datele oficiale ale României destinate analizei de piață referitoare la ultimul an viticol. Conform acestor date, România a produs 4.100.799 de hectolitri de vin, din care 800.524 hl de vin cu denumire de origine (PDO) și 283.567 hl de vin de indicație geografică (PGI). 2.869.184 hl de vin produs în România a fost fără indicație.

Citește și: Secretul culesului strugurilor înghețați la Jidvei: Culeși pe ger, pentru producerea vinului de gheață

Prin comparație, în România s-a consumat 4.313.022 hl de vin în aceeași perioadă, dintre care 921.722 hl cu denumire de origine și 370.171 hl de indicație geografică.

Este de subliniat creșterea exporturilor pentru vinurile cu denumire de origine și indicație geografică, dar mai ales varietale și o scădere a importurilor cu 2% pentru vinurile cu denumire de origine și indicație geografică și cu 67% pentru cele fără indicație. Producția totală a scăzut, de asemenea, din cauza condițiilor climatice, însă se poate remarca o creștere a producției de vinuri cu denumire de origine în detrimentul celor cu indicație geografică și varietale, mai arată comunicatul. Este un semnal important de maturitate a pieței de vin din România, potrivit experților. Consumatorii preferă vin mai puțin, însă de calitate, încadrându-ne astfel în tendițele mondiale de consum.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea