Rămâi conectat

Actualitate

România depăşeşte cu mult media europeană în ceea ce privește frauda în asigurări

Ziarul Unirea

Publicat

în

România depăşeşte cu mult media europeană în ceea ce privește frauda în asigurări, a declarat, recent, un specialist internațional în domeniul antifraudei. Un document ASF vorbește despre un nivel al fraudei de cel puțin 15-20%, raportat la numărul total al dosarelor de daună.

Frauda în sectorul asigurărilor auto din România este de cel puţin 15%, faţă de maximum 5-10% cât este media europeană, a declarat, la Forumul Internaţional de Asigurare şi Reasigurare (FIAR), Thomas Brinkmann, country manager Friss pentru Grecia şi Cipru.

El a dat ca exemplu pieţele din Suedia – cu un nivel al fraudei în asigurări de 5-10%, Marea Britanie – 6-8%, Elveţia – 10%, Australia – 10-15%, SUA – 8%.

Cu alte cuvinte, în analiza specialistului international, ţara noastră deţine recordul mondial în privinţa daunelor inventate.

De altfel, un document de lucru elaborat anul trecut de specialiştii ASF în colaborare cu mai multe firme de asigurări confirmă nivelul ridicat al fraudelor şi vine chiar cu un procent mai mare decât cel indicat de reprezentantul Friss. Mai mult, în discuţiile informale, asigurătorii şi oamenii din ASF vorbesc chiar de aproape o treime din dosarele din zona auto ca fiind rezultatele unor fraude.

„Procentul de 15% este unul optimist. Poate că domnul Brinkmann nu ia în calcul fraudele din service. La un moment dat, devenise deja o tradiţie să îţi repari maşina pe RCA. Erai implicat într-un accident, era lovită bara, să zicem, schimbai şi parbrizul. Eu cred că cel puţin o treime din dosarele de daună includ astfel de metode“, explică pentru Capital, surse din cadrul unei companii de asigurări.

Oficial, procentul este situat undeva către 20%, apreciază specialiştii, într-un document prezentat ASF şi care stă la baza formării unui viitor birou antifraudă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea