Rămâi conectat

Actualitate

România ar putea beneficia de cel de-al patrulea vaccin anti-Covid, începând cu luna aprilie. Ce eficacitate are vaccinul Johnson & Johnson și cum funcționează

Ziarul Unirea

Publicat

în

Începând cu luna aprilie, România ar putea avea la dispoziție cel de-al patrulea vaccin anti-Covid, produs de către compania Johnson & Johnson, anunță medicul militar Valeriu Gheorghiță.

România ar putea primi, din luna aprilie, vaccinuri anti COVID de la a patra companie. E vorba de serul produs de Johnson & Johnson, a spus la Matinalii Digi FM coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat că vaccinul produs de Johnson & Johnson va fi autorizat la jumătatea lunii martie de Agenția Europeană a Medicamentului.

Potrivit oficialului, serul are o eficacitate foarte ridicată și e nevoie doar de o singură doză de administrare.

Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a primit săptămâna trecută cererea oficială pentru autorizarea condiţionată a vaccinului anti-COVID produs de Johnson&Johnson. Studiile companiei arată că vaccinul are o eficacitate globală de 66%.

EMA va evalua cererea depusă de compania Janssen (filiala belgiană a companiei farmaceutice americane Johnson & Johnson) „într-un calendar accelerat”, întrucât a început din decembrie o analiză în timp real a datelor privind eficacitatea şi siguranţa acestui vaccin.

Comitetul pentru medicamente umane (CHMP) din cadrul EMA estimează că evaluarea sa asupra acestui vaccin s-ar putea încheia aproximativ la jumătatea lunii martie, cu condiţia ca informaţiile prezentate de compania farmaceutică să fie „suficient de complete şi solide”, astfel încât acest vaccin să primească autorizaţia de comercializare condiţionată în UE.

Conform companiei Johnson & Johnson, vaccinul său anti-COVID-19 a avut o eficacitate globală de 66% în testele clinice efectuate pe trei continente afectate de diferitele variante ale coronavirusului SARS-CoV-2.

În testele clinice la care au participat circa 44.000 de voluntari, nivelul protecţiei împotriva formelor moderate şi severe de COVID-19 a variat de la 72% în SUA, la 66% în America Latină şi la numai 57% în Africa de Sud, ţară unde a fost detectată una dintre noile mutaţii mai contagioase ale coronaviruslui.

Acest vaccin, care este administrat într-o singură doză, are o eficacitate de 85% în prevenirea formelor grave ale bolii, conform concluziilor studiilor clinice.

Vaccinul Johnson & Johnson foloseşte un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului.

Spre deosebire de vaccinurile Pfizer/BioNTech şi Moderna, acesta poate fi stocat la temperatura unui frigider, ceea ce facilitează distribuţia.

Sursa: digi24.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor

Unirea Ziarul

Publicat

în

Recalculare pensii 2024: Exemple de calcul pe noua lege a pensiilor Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a adus lămuriri importante despre noua Lege a Pensiilor și a explicat faptul că tinerii vor fi avantajați dacă au studii superioare, aceștia urmând să încaseze sume în plus la pensie. De asemenea, românii care au peste 36 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea