Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

România ar putea avea două referendumuri – unul pentru justiţie, iar altul pentru demiterea lui Klaus Iohannis din funcţia de preşedinte

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Potrivit unei propuneri formulată de senatorul PSD Şerban Nicolae la Antena 3, în curând am putea avea două referendumuri – unul pentru justiţie, iar altul pentru demiterea lui Klaus Iohannis din funcţia de preşedinte.

„Mă gândesc că la finalul lunii aprilie să-l suspendăm pe Klaus Iohannis din funcţia de preşedinte, să-i asigurăm o vacanţă de 30 zile. Am putea să-l scutim de Summitul de la Sibiu. Apoi, pe 26 mai 2019, ar putea fi şi un referendum pentru demiterea sa din funcţia de preşedinte”, a precizat Şerban Nicolae, potrivit dcnews.ro.

Iohannis a declarat marţi că este „aproape hotărât” să convoace referendum naţional pe 26 mai, odată cu alegerile europarlamentare. „Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare.

Lăsaţi-mi o marjă, care se datorează nevoii unei analize aprofundate, unei discuţii aprofundate, fiindcă nu vreau să fac eu un referendum pentru ceva anume, dacă fac referendum atunci vreau să am parteneri nu numai partidele, probabil mai mult din Opoziţie, societatea civilă, românii care doresc să dea un semnal clar şi pentru asta pot să vă spun că, de o săptămână încoace, lucrăm foarte intens”, a spus şeful statului.

Deputatul PSD Olguţa Vasilescu a declarat că deocamdată PSD nu are ce să comenteze despre organizarea unui referendum în ziua alegerilor europarlamentare, aşteptând ca preşedintele Klaus Iohannis să fie în sfârşit bărbat hotărât şi să vină să spună care este întrebarea pentru acest referendum.

Sursa: adevarul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea