Rămâi conectat

Economie

ROBOR la trei luni a crescut la 3,46% pe an și se apropie de vârful din 2013

Ziarul Unirea

Publicat

în

Indicele ROBOR la trei luni, în funcție de care se calculează costul creditelor în lei cu dobânda variabilă este pe creștere continuă. Acesta a urcat joi pe piața interbancară cu 0,03 puncte procentuale, ajungând la 3,46% pe an, reiese din datele Băncii Naționale a României (BNR).

Indicele a ajuns la valoarea înregistrată pe 25 februarie 2014, respectiv 3,46% pe an.

Conform datelor BNR, la începutul acestui an, ROBOR la 3 luni se situa la 2,05%. În perioada similară a anului trecut, respectiv 26 iulie 2017, indicatorul era la 0,87% pe an.

În ceea ce privește indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare, acesta a rămas la nivelul înregistrat miercuri, respectiv 3,52% pe an, la fel și ROBOR la nouă luni, care reprezintă rata dobânzii plătită la creditele în lei atrase de băncile comerciale de la alte bănci comerciale, la 3,55% pe an.

Indicele ROBOR la 12 luni a ajuns la 3,62% pe an, de la 3,61% pe an, cât a fost consemnat în ziua anterioară.

Sursa: agerpres.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Comunicat de presă finalizare proiect „Investiţii în echipamente medicale şi eficientizarea energetică a societăţii DERMISANA MEDICAL SRL”

Andreea Ștefan

Publicat

în

Comunicat de presă Titlul proiectului: “Investiţii în echipamente medicale şi eficientizarea energetică a societăţii DERMISANA MEDICAL SRL” Numele beneficiarului: DERMISANA MEDICAL SRL Numele programului: Acțiunea 4.1.1 Investiții în activități productive Numele Autoritatii de Management: Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene Valoarea totala a proiectului: 1.120.365,25 lei Valoarea finantarii nerambursabile: 988.820,00 lei Data inceperii implementarii proiectului: 19.03.2023 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare