Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Rezultatele admiterii la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, sesiunea 2018

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a publicat rezultatele admiterii din sesiunea 2018, la programele de licență și masterat.

Click AICI pentru a vedea rezultatele admiterii la Licență

Click AICI pentru a vedea rezultatele admiterii la Masterat

Click AICI pentru a vedea rezultatele admiterii la licență pentru elevi din mediul rural

Click AICI pentru a vedea rezultatele admiterii la licență pentru romi

Click AICI pentru a vedea rezultatele admiterii pentru candidați pe locurile destinate formării cadrelor didactice

În total, la UAB vor fi 616 locuri bugetate, 29 de locuri pentru domenii prioritare de dezvoltare a României – Informatică în limba engleză și Inginerie urbană și dezvoltare regională – 12 locuri pentru formarea cadrelor didactice, 1.012 locuri cu taxă și 275 de locuri pentru învățământul la distanță.

Dintre acestea, 10 locuri vor fi pentru romi și 23 de locuri vor fi pentru absolvenții de liceu din mediul rural, care pot opta pentru oricare dintre facultățile și specializările scoase la admitere.

Pentru viitorii studenți, situația locurilor scoase la admitere pe facultăți este următoarea: lFacultatea de Istorie și Filologie: 57 locuri buget, 145 de locuri taxă, Facultatea de Ştiinţe Economice: 149 de locuri buget, 260 locuri taxă, 225 locuri ID (câte 75 de locuri la fiecare din specializările: Economia comerţului, turismului şi serviciilor; Administrarea afacerilor și Contabilitate şi informatică de gestiune); lFacultatea de Ştiinţe Exacte și Inginereşti: 136 locuri buget, 221 de locuri cu taxă,

Facultatea de Drept și Ştiinţe Sociale: 217 locuri buget, 330 locuri cu taxă, 50 locuri ID (la specializarea Pedagogia învăţământului primar şi preşcolar), lFacultatea de Teologie Ortodoxă: 57 locuri buget, 26 de locuri cu taxă.

Cuantumul taxelor se stabilește anual de Senatul UAB, iar pentru anul universitar 2018 – 2019 acesta este cuprins între 1.900 și 3.600 de lei, în funcție de specializări, putând fi plătită în 4 tranșe egale.
Ierarhizarea candidaţilor se face în următoarea ordine de prioritate: a) media generală de admitere, b) opţiunile candidaţilor în ordinea din cererea de înscriere la admitere. Media generală minimă de admitere la licenţă nu poate fi mai mică de 5.00 sau decât un număr minim de puncte echivalent.

În perioada 25 – 31 iulie are loc înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate de la buget sau pe locuri cu taxă;

1 – 24 august: înmatricularea candidaţilor admişi doar pe locuri cu taxă. Pentru sesiunea din toamnă, absolvenții din mediul rural vor avea un calendar diferit de admitere față de ceilalți candidați.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Prima ediție a „Cupa Primăverii 2024”. Ce sporturi au fost organizate de IPJ Alba IPJ Alba a organizat pe data de 25 aprilie, prima ediție a „Cupa Primăverii”. Participanții s-au întrecut într-un turneu de fotbal și concurs de crossfit.  La data de 25 aprilie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean Alba, prin Biroul Pregătire Profesională, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea