Rămâi conectat

Sport

Rezultate remarcabile și o premieră la schi alpin pentru Clubul Sportiv Școlar Cîmpeni | Raluca Ciocănel vizează calificarea la Campionatul Mondial de Juniori 2017 şi Jocurile Olimpice din 2018

Dan HENEGAR

Publicat

în

raluca-ciocanel-css-cimpeni-2Raluca Ciocănel, schioare legitimată la CSŞ Cîmpeni, are obiective îndrăzneţe pentru anii ce urmează, în privinţa performanţelor sportive, dorind să ajungă la un nivel internaţional apreciabil, propunându-şi să reprezinte .România la Campionatul Mondial de Juniori 2017 şi mai ales la Jocurile Olimpice de iarnă din 2018.

Sezonul competițional trecut s-a încheiat pentru Clubul Sportiv Școlar din Cîmpeni cu foarte multe medalii la campionatele naționale, o premieră, un podium integral cu schioarele de la CSŞ Cîmpeni, tot la „naţionale” și primul podium la un concurs internațional. Raluca Ciocănel a reuşit să urce pe podium la Bansko, în Bulgaria, obținând locul al treilea atât la proba de slalom cât și la proba de slalom uriaș. Pentru schiorii legitimaţi la clubul din Munţii Apuseni, a urmat multă pregătire fizică, cantonamente de pregătire pe zăpadă, pe ghețarii din Austria și Italia, iar de la mijlocul lunii noiembrie au început și competițiile internaționale, la care participă și Raluca Ciocănel, competitoare ce are cele mai bune rezultate din ultimul deceniu în schiul alpin autohton feminin .

A fost nevoie de antrenamente dificile, sacrificiu și un efort financiar considerabil, pentru a consemna primele rezultate notabile în dreptul Ralucăi, în competiţii imporante de schi din Europa. În prima cursă, la Solda, în Italia, la mijlocul lunii noiembrie s-a clasat pe locul 17 la slalom, o poziţie deloc neglijabilă ținând cont că a obținut 50.52 puncte FIS şi a urcat de pe locul 1600 pe locul 623 în ierarhiile FIS. După acest rezultat a intrat în prima grupă la tragerea la sorți și având număr de start mai mic, la următoarea competiţie, de la Pfelders, tot în Italia, a obținut locul 5 la proba de slalom. Apoi, tot în Italia, a realizat un loc 10 și un loc 17 la proba de slalom. La începutul lunii decembrie a participat la Campionatul Național de juniori din Italia, la Passo Monte Croce, unde s-a clasat pe ultima treaptă a podimului la slalom și tot în cadrul respectivei competiţii a mai oţinut o clasare pe poziţia a şasea, în urmă cu două săptămâni, în proba de slalom.

*Cele mai bune rezultate din ultimul deceniu, la schi alpin, pentru România!

Am muncit foarte mult pentru aceste rezultate, momentan Raluca are 50.98 de puncte la slalom și am scăzut și la proba de slalom uriaș sub 100 de puncte, are 92.28 puncte. Aceste rezultate sunt cele mai bune rezultate care le-a avut România la schi alpin feminin în ultimii 10 ani și o premieră pentru clubul nostru. Noi sperăm să reuşim și mai mult, vom merge în continuare la concursuri tot mai bine cotate, unde participă și elitele mondiale ale schiului alpin, pentru a putea aduna puncte, în vederea îndeplinirii obiectivelor de performanță pentru anul care urmează. Ne vom deplasa la Are în Suedia să participăm la Campionatul Mondial de Juniori, ultimul campionat de juniori pentru Raluca, și bineînţeles obiectivul cel mai important rămâne calificarea la Jocurile Olimpice de iarnă care vor avea loc în 2018 în Coreea de Sud”, a precizat antrenorul Tiberiu Tanţoş.

Pentru aceasta, avem nevoie de 5 note sub 40 de puncte la cursele FIS, pentru fiecare probă. Ar fi o realizare foarte importantă pentru noi, pentru asta am muncit, fiind sprijiniți foarte mult de conducerea Colegiului Național «Avram Iancu» din Cîmpeni și conducerea Inspectoratului Școlar Județean Alba, care ne-au oferit toate condițiile de pregătire și competiții. Ne-am înscris și la Campionatul Mondial Universitar de la sfârșitul lunii ianuarie în Kazahstan, unde vom putea participa doar cu ajutor financiar din partea Ministerului Educației. Între timp, continuăm să mergem la concursuri, avem anul 2017 și probabil ianuarie 2018 în care putem face punctele necesare calificării la JO. Efortul financiar va fi foarte mare, așadar nu refuzăm nici un ajutor dacă sunt doritori care vor să ne sprijine și să ajute schiul românesc”, a încheiat profesorul Andrei Tanţoş, un neobosit truditor al „sporturilor albe” din Munţii Apuseni.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

LPS Sebeș U17, eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită

Dan HENEGAR

Publicat

în

Eliminare din Cupa României în urma unei înfrângeri la limită pentru LPS Sebeș U17 LPS „Florin Fleșeriu” Sebeș U17, echipă pregătită de Doru Oancea, a părăsit cu capul sus Cupa României la fotbal.  În meciul eliminatoriu din sferturile de finală ale competiției, găzduit de Baza Sportivă „Pielarul”, LPS Sebeș U17 a fost învinsă la limită […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea