Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Rezultate finale Bacalaureat 2016, în Alba. Alți 19 candidați, promovați, iar doi absolvenți au primit note de 10. O notă a crescut cu 2,7 puncte

Dragoş Suciu

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultate finale BAC 2016. Promovabilitatea la examenul de maturității a crescut în județul Alba, după contestații, la 73,51%, alți 19 candidați fiind declarați promovați, iar cea mai mare creștere a fost de 2,7 puncte.   

Doi absolvenți au primit nota 10 după contestații, la informatică și istorie, după ce inițial au fost notați cu 9,8, respectiv 8,5.

Citește și Rezultate finale Bacalaureat 2016. Ministerul Educației a publicat notele după contestații

Potrivit președintelui comisiei județene de Bacalaureat, Dan Cherecheș, în județul Alba, după contestații, promovabilitatea a crescut de la 72,73%, la 73,51%, iar 301 de contestații, din cele 850 depuse, au fost admise.

Astfel, 227 de note au crescut, iar 74 de note au scăzut, în vreme ce 19 elevi au obținut cel puțin media 6.00.

O notă la geografie a crescut cu 2,7 puncte, iar alta la istorie s-a micșorat cu 1,4 puncte, potrivit sursei citate.

Majoritatea contestațiilor au fost depuse la limba și literatura română – 414, matematică – 144, respectiv biologie vegetală și animală – 96.

Astfel, în județul Alba, s-au acordat 176 de note de 10, dintre care 22 la limba și literatura română, una la limba maternă, 79 la matematică și istorie (proba obligatorie a profilului), iar 74 de note de 10 s-au acordat la proba la alegere a profilului și specializării (10 discipline), două absolvente obținând media 10.

Două instituții de învățământ din Alba, Colegiul Militar ”Mihai Viteazul” din Alba Iulia și Liceul Teoretic ”Sfântul Iosif” Alba Iulia, au înregistrat promovabilitate de 100 la sută.

Examenul a fost susținut de 2.450 de absolvenți dintre care 275 sunt candidați din seriile anterioare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean, CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitness: ”O cupă în care am strâns toate speranțele, lacrimile, durerile și bucuriile a mii de ore de antrenament” Albaiulianca Mihaela Mih-Dehelean este CAMPIOANĂ BALCANICĂ la Culturism și Fitnes. Performanța remarcabilă a fost anunțată chiar de sportivă pe pagina de Facebook: ”O cupă în care am strâns […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea