Rezultat notabil pentru tenismenul Bogdan Borza – finală în Spania *Cugireanul poate ajunge în acest an la Roland Garros!

borza1Tenismenul cugirean Bogdan Borza a izbutit primul rezultat notabil din noul an, calificându-se în ultimul act al  turneului „VIII ITS Junior Benicarlo” din Spania. După alte participări internaţionale, Emiratele Arabe Unite, Tunisia şi Republica Moldova, bune prilejuri pentru a acumula experienţă la nivel înalt, conjudeteanul a bifat prima finală din 2014. La respectivul turneu au fost performanţe de excepţie pentru români: Ioana Loredana Roşca a câştigat titlul la simplu şi la dublu, Elena Gabriela Ruse a ajuns până în finala de dublu, iar Bogdan Borza a acces până în finala de simplu.

Deşi nu a fost cotat printre favoriţi la această competiţie de Grad 2, Borza a avut o comportare remarcabilă pe zgura iberică, câştigând 4 meciuri, respectiv 1-6, 7-5, 6-0 cu Oleg Prihodko (Ucraina, nr. 7 pe tablou) – turul inaugural; 3-6, 7-5, 6-1 cu Dmitry Mnushkin (Rusia) – turul al doilea; 6-4, 6-1 cu Jacopo Stefaninin (Italia) – sferturi; 6-0, 6-3 cu Aswin Lizen (Marea Britanie) – semifinale. În urma acestui rezultat, Bogdan (foto, centru) clasat pe locul al treilea în ierarhia internă la 18 ani a cunoscut o ascensiune de peste 80 de locuri în clasamentul ITF, ajungând pe poziţia 152 (de pe 236 înaintea turneului spaniol).

ELIT

*Speranţe de „Mare Şlem”

Considerat una dintre speranţele României în „sportul alb” masculin, Bogdan Borza a jucat tocmai de ziua sa, în 5 aprilie, când a împlinit 17 ani, finala turneului din Spania, meci pierdut în faţa favoritului principal, croatul Nini Serdarusic, scor 6-7 (2), 6-1, 4-6. Programul şi rezultatele următoare pot aduce o premieră extraordinară pentru talentatul tensimen de sub Drăgana. În cazul în care va reuşi comportări bune la întrecerile din Bulgaria (Plovdiv Cup, în perioada 15-20 aprilie şi Kenana Cup, în intervalul 22-26 aprilie), respectiv Campionatul Naţional pentru 18 ani (Mediaş, 29 aprilie-4 mai), Borza poate ajunge să reprezinte România la celebrul turneu Roland Garros (25 mai – 8 iunie), pe tabloul juniorilor. Sportivul cugirean este legitimat la Clubul de Tenis Alba-Cugir şi se antrenează în Bucureşti cu Daniel Dobre.

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...