Rezultat de excepţie pentru tenisul albaiulian: TC SUN Alba Iulia – campioană naţională pe echipe Under 10!

Paul Voicu - Primar 2020

Rezultat extraordinar realizat de TC SUN Alba Iulia, care a câştigat, la Brăila, Campionatul Naţional pe Echipe Under 10 la tenis de câmp,  avându-i în componenţă pe David Manu şi Alexandru Coman.David Manu tenis TC Sun Alba Iulia 2

La importanta competiţie juvenilă au participat 22 de echipe din întreaga ţară, medaliile de aur fiind adjudecate de talentaţii jucători din Cetatea Marii Uniri.
Condusă de Adrian Manu, unica reprezentantă a judeţului la acest turneu a câştigat net, 3-0, toate partidele disputate. TC SUN Alba Iulia a avut în componenţă doi tineri tenismeni, ambii în vârstă de 10 ani şi 4 luni, David Manu (o speranţă a „sportului alb”, fiul căpitanului nejucător) şi Alexandru Coman (originar din Craiova, transferat în urmă cu 6 luni). Cu un parcurs impecabil, cei doi tenismeni au reuşit să se impună, după 5 victorii. În confruntările eliminatorii, tenismenii din Alba au depăşit Venus Brăila şi TC Stănică 1 Craiova, urmând turneul final, la care au luat parte 4 echipe.

ELIT

Din nou numai victorii pe linie pentru David Manu şi Alexandru Coman, împotriva formaţiilor Spartacus Brăila. Dinamo Bucureşti 1 şi TC Stănică 2 Craiova. „Rezultatul este unul extraordinar şi din câte ştiu, este cea mai importantă performanţă la nivel de echipe în tenisul din Alba Iulia. Am fost categoric cea mai puternică echipă a acestor Campionate Naţionale şi meritam să învingem”, a declarat Adrian Manu, remarcabil fiind al aspect, cucerirea titlului naţional cu numai doi jucători (fără a avea rezerve, în condiţiile în care restul combatantelor s-au bazat pe 3 sau 4 tenismeni).

Proaspăt laureaţi cu distincţia supremă la nivel naţional la această categorie de vărstă, David Manu şi Alexandru Coman nu au timp de răgaz, întrucât în această perioadă participă tot la Brăila, la Campionatul Naţional Individual de Vară Under 10, ajungând în fazele superioare ale întrecerii

Mihail David - 2020

Dan HENEGAR

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...