Rezultat de excepție al pianistului-fenomen din Alba Iulia: Vladimir Gligor Lungan a obținut locul II la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală 2018

Mircea Trifu - Primar Alba Iulia

Rezultat de excepție al pianistului-fenomen din Alba Iulia: Vladimir Gligor Lungan a obținut locul II la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală 2018.

Vladimir Gligor Lungan, tânărul din Alba Iulia considerat un fenomen al pianului, a obținut recent o nouă confirmare personală, dar și pentru județul Alba. Vladimir a obținut locul II la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală care s-a desfășurat în acest an la Craiova, la începutul lunii aprilie.

Pro România - Ține cu ALBA
ELIT

Doar 4 puncte l-au despărțit de locul I.

PMP - Alegeri Locale 2020
USR-Plus - Oameni ca tine schimbă Alba în bine

”Nu mi-am pus prea multe speranțe în această olimpiadă și de altfel până acum nu am mai participat la olimpiade, nu aveam mare încredere în jurizare pentru că de multe ori se întâmplă ca aceasta să fie subiectivă. În juriul de la Craiova au fost 4 profesori care la final m-au notat cu 96 de puncte din 100. Am interpretat Bach, Chopin, Beethoven. Rezultatul mă bucură mai ales pentru că, așa cum spuneam, m-am dus să particip fără să-mi fac prea multe speranțe. Este o recunoaștere foarte importantă pentru palmaresul meu”, a precizat Vladimir Gligor Lungan pentru ziarul ”Unirea”.

Tânărul pianist, în vârstă de 15 ani, este elev în clasa a IX-a la Liceul de Muzică ”Regina Maria” și are un talent ieșit din comun în mânuirea clapelor. La vârsta de doar 8 ani a susținut primul său recital muzical cu piese de o dificultate ridicată: Fur Elise (Beethoven), Ronda alla turca (Mozart), Dans Ungar (Brahms), Sonata Lunii (Beethoven), Preludiu și Fuga în Do minor No. 2 WTC2 (Bach).

Acum, în repertoriul lui Vladimir se regăsesc piese de o complexitate și dificultate deosebite, precum Sonata Patethique Op. 13 No. 8 de Ludwig Van Beethoven, Etude Revolutionary Op. 10 No. 12 de Frederic Chopin, Opus 25 No. 12 Ocean de Frederic Chopin, Prelude & Fugue No. 2 WTC de Bach, Prelude Op. 23 No. 5 în G minor de Serghei Rachmaninoff. Vladimir a obținut în perioada 2012 – 2018 inclusiv, Premiul de excelență la Festivalul Pro Piano Cluj-Napoca, în 2014 a fost recompensat cu Premiul de excelență la Festivalul Bach din Cluj-Napoca, în 2016 a primit premiul 2 la Festivalul Internațional de Muzică Instrumentală de la Deva, iar în 2017 premiul 3 la același festival. Locul II la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală obținut în acest an completează palmaresul pianistului albaiulian.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

Must de Jidvei

1 comentariu

nedumeritul 18 aprilie 2018 at 20:25

…la astfel de provocare, la o astfel de prezentare ,inteleg si mi-as dori sa nu fie compeitie. La o astfel de calitate interpretativa, de talent si daruire nu ar avea ce cauta competitia si subiectivitatea umana. Doar sa traim cu totii laolalta emotia , detasarea si bucuria interpretarii. Sa participi mereu la astfel de evenimente, fara frica sau asteptari,est peste masura ,… sa ne bucuri sufletele cu interpretare, si sa ne daruiesti muzica de calitate, este totul,.. Multumum copil talentat !,…

Comentariile sunt oprite