Rămâi conectat

Ştirea zilei

Rezultat de excepție al pianistului-fenomen din Alba Iulia: Vladimir Gligor Lungan a obținut locul II la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală 2018

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rezultat de excepție al pianistului-fenomen din Alba Iulia: Vladimir Gligor Lungan a obținut locul II la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală 2018.

Vladimir Gligor Lungan, tânărul din Alba Iulia considerat un fenomen al pianului, a obținut recent o nouă confirmare personală, dar și pentru județul Alba. Vladimir a obținut locul II la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală care s-a desfășurat în acest an la Craiova, la începutul lunii aprilie.

Doar 4 puncte l-au despărțit de locul I.

”Nu mi-am pus prea multe speranțe în această olimpiadă și de altfel până acum nu am mai participat la olimpiade, nu aveam mare încredere în jurizare pentru că de multe ori se întâmplă ca aceasta să fie subiectivă. În juriul de la Craiova au fost 4 profesori care la final m-au notat cu 96 de puncte din 100. Am interpretat Bach, Chopin, Beethoven. Rezultatul mă bucură mai ales pentru că, așa cum spuneam, m-am dus să particip fără să-mi fac prea multe speranțe. Este o recunoaștere foarte importantă pentru palmaresul meu”, a precizat Vladimir Gligor Lungan pentru ziarul ”Unirea”.

Tânărul pianist, în vârstă de 15 ani, este elev în clasa a IX-a la Liceul de Muzică ”Regina Maria” și are un talent ieșit din comun în mânuirea clapelor. La vârsta de doar 8 ani a susținut primul său recital muzical cu piese de o dificultate ridicată: Fur Elise (Beethoven), Ronda alla turca (Mozart), Dans Ungar (Brahms), Sonata Lunii (Beethoven), Preludiu și Fuga în Do minor No. 2 WTC2 (Bach).

Acum, în repertoriul lui Vladimir se regăsesc piese de o complexitate și dificultate deosebite, precum Sonata Patethique Op. 13 No. 8 de Ludwig Van Beethoven, Etude Revolutionary Op. 10 No. 12 de Frederic Chopin, Opus 25 No. 12 Ocean de Frederic Chopin, Prelude & Fugue No. 2 WTC de Bach, Prelude Op. 23 No. 5 în G minor de Serghei Rachmaninoff. Vladimir a obținut în perioada 2012 – 2018 inclusiv, Premiul de excelență la Festivalul Pro Piano Cluj-Napoca, în 2014 a fost recompensat cu Premiul de excelență la Festivalul Bach din Cluj-Napoca, în 2016 a primit premiul 2 la Festivalul Internațional de Muzică Instrumentală de la Deva, iar în 2017 premiul 3 la același festival. Locul II la Olimpiada Națională de Interpretare Instrumentală obținut în acest an completează palmaresul pianistului albaiulian.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea