Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

REZIDENȚIAT 2022: Pragul de admitere urcă la 65%. Câte răspunsuri corecte sunt necesare pentru a promova

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

REZIDENȚIAT 2022: Pragul de admitere urcă la 65%. Câte răspunsuri corecte sunt necesare pentru a promova

Ministerul Sănătății vrea să schimbe pragul de admitere la rezidențiar, la examenul din acest an, programat pentru 20 noiembrie.

Concret, în proiectul de metodologie pus în dezbatere pe 6 octombrie, pragul crește la 65% răspunsuri corecte din cele 200 de întrebări, față de 60% cât era până acum. Documentul care este acum în consultare publică ar trebui publicat în Monitorul Oficial până cel târziu 10 octombrie.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

Ordinul privind aprobarea metodologiei pentru desfăşurarea concursului de admitere în rezidenţiat pe loc și pe post în medicină, medicină dentară și farmacie sesiunea 20 noiembrie 2022 este un ordin comun și va fi semnat de miniștrii Sănătății și Educației, adică Alexandru Ragila și Ligia Deca.

Articolul 4, alineatul 2 prevede că „alegerea unui loc sau post este condiţionată de obţinerea unui punctaj minim de promovare de 65% din punctajul maxim realizat la nivel naţional pentru cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu”.

În regulamentul de anul trecut și din toți anii de până acum, pragul fusese de 60%.

Concret, asta înseamnă răspunsuri corecte la cel puțin 130 de întrebări din cele 200, din partea candidaților, pentru a promova examenul. Până acum limita era de cel puțin 120 de răspunsuri corecte.

Modificarea pragului înseamnă înnăsprirea condițiilor de admitere la Rezidențiat din anul 2022. Metodologia de anul trecut poate fi consultată aici.

Până acum nu a fost anunțată public de niciun oficial al Ministerului Sănătății o astfel de modificare pentru examenul de Rezidențiat.

În referatul de aprobare al ordinului de ministru este menționat motivul creșterii pragului peste care un candidat este considerat admis: prea mulți absolvenți pentru câte locuri sunt la Rezidențiat.

„Majorarea propusă are ca scop ridicarea nivelului de selecție a candidaților, mai ales în contextul în care cifrele de școlarizare pentru domeniul medicină dentară și respectiv domeniul farmacie, vor fi în corelație cu capacitatea de pregătire disponibilă comunicată de instituţiile de învăţământ superior cu profil medical acreditate, capacitate care este mai mică decât numărul absolvenților promoției anului în curs”, justifică Ministerul Sănătății.

Instituția publică situația absolvenților promoție 2022, în total fiind 5.889 de persoane:

medicină – 3.627
medicină dentară – 1.241
farmacie – 1.021

În Hotărârea de Guvern nr. 632/2022 este prevăzută o cifră de școlarizare de 5.000 de locuri pentru Rezidențiat.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Mare: Ce trebuie să ştii despre Vinerea din Săptămâna Patimilor lui Iisus Hristos

Dragoş Suciu

Publicat

în

Tradiţii şi obiceiuri în Vinerea Neagră sau Vinerea Patimilor lui Iisus Hristos. Tradiţii şi superstiţii din Vinerea Mare Citește și: MESAJE DE PASTELE ORTODOX. URARI de PASTE.  FELICITARI de PASTE care pot fi trimise prin SMS de Învierea Domnului Unii creştini ţin post negru deoarece în aceasta zi a pătimit şi a fost răstignit Iisus Hristos. Ceremonia principală […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea