„Revoluția fiscală” a Guvernului Tudose lovește în plin primăriile – În cursul anului viitor ar putea avea loc majorări în lanț ale taxelor și impozitelor locale

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Impozitul pe venitul global reprezintă cam jumătate din veniturile unui municipiu din România, iar reducerea impozitului pe venit la 10% ar putea găuri semnificativ bugetele locale.

Primăriile se finanțează în bugetele locale cu 47% din impozitul de 16% per fiecare angajat. Reducând impozitul la 10% per angajat în bază pachetului de transfer de contribuții din sarcina angajatorului în cea a angajatului, primăriilor le scad bugetele cu până la 30%.

USR - Alegeri parlamentare 2020

„Și că să compenseze pierderea, primarii vor majora taxele și impozitele locale, după cum le este permis în codul fiscal”, explică realizatorul TV Denise Rifai.

De partea cealaltă, ministerul de Finanțe speră să economisească prin această mutare aproximativ 13 mld lei.

Primarii solicită să li se acorde la bugetele locale 70% din noul impozit pe venit de 10%. „Dar asta ar însemna că Guvernul degeaba ar mai implementa măsura pentru Executivul speră să ia de la primării 13 mld lei și să-i mute unde au ei nevoie, în deficit, că să poată susține creșterile salariale din legea salarizării unitare”, mai spune realizatoarea Realitatea TV.

Bugetele locale sunt deja în criză după majorările de salarii făcute după ureche, în urma permisiunii acordate de asemenea de actuala alianță de guvernare. Sunt primării care deja nu mai au buget până la final de an pentru că și au cheltuit bugetul pe majorările de salarii pe care și le au votat în iulie.

Sursa: realitatea.net

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

2 Comentarii

cetatean 8 noiembrie 2017 at 10:24

La primarii s-au triplat salariile, o femeie de servici are salar de 2500 lei, un sofer de 3600 lei, un economist 6500-7500 lei iar in mediul privat un salariat cu studii superioare are salariul minim de 1450 lei. Atunci despre ce vorbim?

C 9 noiembrie 2017 at 0:08

La privat cand ai costurile prea mari încerci să le reduci nu sa crești pretul caci nu mai ai cui vinde. Oare in primarii nu se pot reduce cheltuielile…. Si nu spun cum ca toata lumea stie supradimensionarea acestora!

Comentariile sunt oprite