Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

„Revoluția fiscală” a Guvernului Tudose lovește în plin primăriile – În cursul anului viitor ar putea avea loc majorări în lanț ale taxelor și impozitelor locale

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Impozitul pe venitul global reprezintă cam jumătate din veniturile unui municipiu din România, iar reducerea impozitului pe venit la 10% ar putea găuri semnificativ bugetele locale.

Primăriile se finanțează în bugetele locale cu 47% din impozitul de 16% per fiecare angajat. Reducând impozitul la 10% per angajat în bază pachetului de transfer de contribuții din sarcina angajatorului în cea a angajatului, primăriilor le scad bugetele cu până la 30%.

„Și că să compenseze pierderea, primarii vor majora taxele și impozitele locale, după cum le este permis în codul fiscal”, explică realizatorul TV Denise Rifai.

De partea cealaltă, ministerul de Finanțe speră să economisească prin această mutare aproximativ 13 mld lei.

Primarii solicită să li se acorde la bugetele locale 70% din noul impozit pe venit de 10%. „Dar asta ar însemna că Guvernul degeaba ar mai implementa măsura pentru Executivul speră să ia de la primării 13 mld lei și să-i mute unde au ei nevoie, în deficit, că să poată susține creșterile salariale din legea salarizării unitare”, mai spune realizatoarea Realitatea TV.

Bugetele locale sunt deja în criză după majorările de salarii făcute după ureche, în urma permisiunii acordate de asemenea de actuala alianță de guvernare. Sunt primării care deja nu mai au buget până la final de an pentru că și au cheltuit bugetul pe majorările de salarii pe care și le au votat în iulie.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP

Bogdan Ilea

Publicat

în

Lucrări de modernizare la două străzi din comuna Horea: Licitația de aproape 9 milioane de lei, lansată în SEAP Primăria comunei Horea a lansat pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, proiectul care dorește modernizarea a peste 5 kilometrii de drum. Este vorba despre strada Bisericii și drumul vicinal Horea – Teiu – Preluca. Aproximativ 4,5 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea