Rămâi conectat

Economie

”Revoluția fiscală” a creat haos în sistemul de salarizare și ”îngroapă” firmele mici și mijlocii. Peste 150.000 de contracte, desființate!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Modificările fiscale intrate în vigoare la începutul anului lovesc dur în mediul economic privat. Cele mai afectate sunt IMM-urile, unde au început concedierile masive și închiderile de afaceri.

Revoluția fiscală a creat haos în sistemul de salarizare. Ministrul Muncii a vorbit doar despre ce se întâmplă cu angajații din sistemul bugetar. Însă, grav este ce se întâmplă în sectorul privat.

„Riscul cel mai mare este cel al pierderii locurilor de muncă. Am avut, de exemplu, măsura cu plata integrală a contribuțiilor sociale pentru contractele parțiale. Se ajungea la aberația ca pentru 2 ore de muncă să vii cu bani de acasă. Între 150.000 și 200.0000 de astfel de locuri de muncă s-au pierdut. Aceste locuri de muncă sunt cele mai vulnerabile”, a declarat la Realitatea TV Florin Jianu, fost ministru în Guvernul Grindeanu și șef al Consiliului pentru IMM-uri.

Aproape 3 milioane de oameni lucrează în firme mici și mijlocii. Multe IMM-uri nu vor putea menține salariile. Două treimi dintre IMM-urile din România nu au reușit să încheie noile contracte. Grav este că multe dintre acestea riscă să se închidă după aceste modificări fiscale.

„Mediul de afaceri, sigur, e afectat. 290 de de modificări ale Codului fiscal pe anul trecut este enorm, înseamnă o instabilitate fiscală. E aproape imposibil de susținut de către mediul de afaceri pentru că, vă reamintesc, că într-o microîntreprindere numărul mediu de angajați este de 2,5. Să ai doi angajați care să se pună la punct cu tot ceea ce înseamnă fiscalitate este imposibil”, a declarat Florin Jianu.

Sursa: realitatea.net


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea