Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Reţete de Paști 2014 – drob de miel. Sfaturi de gătit

Ziarul Unirea

Publicat

în

  • Cel mai delicios drob de miel – reţete de Paște

drob-de-miel-cu-verdeataPentru drobul de miel este nevoie de carne de miel, ceapă verde, câteva oua, mărar si pătrunjel, sare, piper smântână şi unt. Friptură, drobul, cozonacul şi pasca nu trebuie să lipsească de pe masa cu bunătăţi pe Paște!

DROB DE MIEL CA LA MAMA ACASĂ:
INGREDIENTE DROB DE MIEL
• inima, rinichi, ficat, plămâni de la un miel
• 5-7 fire de ceapă verde
• 3-4 oua
• 1 legătura de pătrunjel
• 1 legătura mărar
• 1/4 căniţă pesmet (opţional)
• sare si piper
• 2-3 oua fierte, tari (opţional)
• 100 g smântână
• 50 g unt

CUM SE PREPARĂ DROBUL DE MIEL
Se spală bine organele in apa rece, se taie în bucăţi după care se lasă 10-15 minute în apa rece.
Se pun la fiert în apă rece (fără sare). Se ia spumă şi se fierb circa 20-30 de minute.
Măruntaiele se dau prin maşina de carne, împreună cu franzela muiată în apă şi bine stoarsă. Se adaugă sare, piper, smântână, mărarul şi pătrunjelul verde, untul și gălbenușurile.
Ceapă se pune la călit, se adaugă boia, după care se adaugă la tocătură.
Albuşurile se bat spuma tare şi se adaugă la compoziţie.
Compoziția se pune într-o tavă se unsă cu ulei si tapetată cu pesmet, și se tine la cuptor 40 de min, la 180 grade C.

Cum se servește DROBUL DE MIEL:
Se poate servi cu salată, ca aperitiv , cu piure sau cartofi la cuptor.

Sursa: Voceatransilvaniei.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

Cireșele, fructe dulci cu beneficii impresionante pentru sănătate: Pentru tratarea căror afecțiuni este recomandat consumul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cireșele, fructe dulci cu beneficii impresionante pentru sănătate: Pentru tratarea căror afecțiuni este recomandat consumul Originile cireşului se pierd în preistorie, fiind un pom fructifer cu un areal imens, care porneşte de undeva din Japonia şi ajunge pe coastele Africii şi până în nordul Europei. În lume, există zeci de soiuri de cireşe, de la […]

Citește mai mult

Sănătatea și natură

Slănina, remediu pentru reducere colesterolului: Cu ce să o combini pentru a elimina toxinele din organism

Bera Larisa

Publicat

în

Slănina, remediu pentru reducere colesterolului: Cu ce să o combini pentru a elimina toxinele din organism Slănina, un produs alimentar iubit de mulți români, s-a dovedit a fi benefică în reducerea colesterolului. Specialiștii recomandă anumite combinații pentru ca aceasta să aibă efecte maxime asupra organismului. Citește și: Zeama de varză murată sau moarea: Proprietăți și […]

Citește mai mult

Sănătatea și natură

Alternativa perfectă pentru cafea: Boost de energie și beneficii multiple

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Alternativa perfectă pentru cafea: Boost de energie și beneficii multiple Băutura care înlocuiește cafeaua pentru dimineți pline de energie, fară efecte secundare. O alternativă mai sănătoasă. Cafeaua este băutura preferată a multor oameni dimineața, oferind un impuls rapid de energie. Cu toate acestea, consumul excesiv poate veni la pachet cu efecte secundare precum nervozitate, palpitații […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Copyright © 2004 - 2025 Ziarul Unirea