Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Rețeaua de alimentare cu apă din Livezile va fi reabilitată și extinsă. Primăria comunei a solicitat acordul de mediu din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Rețeaua de alimentare cu apă din Livezile va fi reabilitată și extinsă. Primăria comunei a solicitat acordul de mediu din partea APM Alba

Rețeaua de alimentare cu apă din Livezile va fi reabilitată și refuncționalizată. Primăria comunei a solicitat emiterea acordului de mediu din partea APM Alba. 

Citește și: La pomul lăudat să nu te duci cu sacul! Județul Alba, niciun proiect de cercetare – dezvoltare finanțat cu fonduri europene

Din cauza inexistenței unui sitem de distribție a apei în unele zone ale comunei Livezile și din cauza unei gospodări de apă învechită, rezultă necesitatea extinderii și refuncționalizării sistemului de distribuție a apei în comuna Livezile.

Valoarea investiției este de 2822750.00 lei fără TVA, iar perioada de implementare propusă este de 12 luni.

În perioada de execuție, impactul asupra populației va fi temporar, discontinuu. Proiectul se va implementa în intravilan și va avea un impact pozitiv asupra populației, prin creearea de facilități de cazare pentru relaxare și recreere.

În vederea asigurării sursei de apă pentru alimentarea Comunei Livezile, se vor prevedea o captare a Văii Izvoarele, prin intermediul căreia se urmărește ca acestea să furnizeze o apă corespunzătoare calitativ și în cantitativ. Pentru menținerea calității apei captate în jurul izvorului se vor executa șanțuri de gardă, iar zona se va împrejmui. Se va asigura acces la captări, iluminat și pază.

Pentru asigurarea alimentării cu apă a Comunei Livezile se vor executa următoarele lucrări:

-captarea apei;
-rezervor de decantare/deznisipare
-aducțiunea apei până la rezervor;
-tratarea apei;
-înmagazinarea apei;
-distribuția apei către populație;
-folosirea unor stații de pompare a apei în distribuția acesteia;
-refacerea carosabilului;
-sistem de achiziție și monitorizare tip SCADA sau similar;

Captarea apei se va face din utilizarea a două izvoare amplasate în partea nord a localității Izvoarele. Lungimea totală a rețelei de apă este de 2586 m.

Gospodăria de apă va fi poziționată în localitatea Izvoarele, terenul pe care urmează să se amplaseze aflându-se în proprietatea Consiliului Local al comunei Livezile. Suprafața de teren pe care o va ocupa gospodăria de apă este de 4800 mp.

Pentru înmagazinarea apei potabile și a rezervei de apă pentru incendiu s-a prevăzut execuția unui rezervor de înmagazinare cu capacitatea de 300 mc, amplasat la cota terenului amenajat, în interiorul gospodăriei de apă. Gospodăria de apă va avea căi de acces, împrejmuire, pază, alimentare cu energie electrică.

În zona de accese, unde prin lucrarea de apă este necesară spargerea acceselor, acestea se vor reface și vor fi aduse la starea inițială de dinainte de intervenție. În zonele unde există trotuare, dacă în urma intervenției este necesară spargerea trotuarelor, acestea vor fi refăcute și aduse la starea inițială de dnaintea intervenției.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Au început lucrările de modernizare a iluminatului public la Stremț: Finanțare nerambursabilă de aproape 1 milion de lei La Stremț au început săptămâna aceasta lucrările de modernizare a iluminatului public, a anunțat primarul comunei, Traian Ștefan Popa. Potrivit edilului, lucrările în valoare de aproape 1 milion de lei se vor realiza printr-o finanțare nerambursabilă, fiind […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea