Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în Șpring, Câlnic, Cut, Doștat și Roșia de Secaș: Autoritățile locale solicită acordul din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Rețea inteligentă de distribuție a gazelor naturale în Șpring, Câlnic, Cut, Doștat și Roșia de Secaș: Autoritățile locale solicită acordul din partea APM Alba

În vederea înființării distribuției de gaze naturale în Șpring, cu satele aparținătoare Șpring, Cunța, Drașov, Vingard, Câlnic, cu satele aparținătoare Câlnic și Deal, Cut, cu satul aparținător Cut, Doștat, cu satele Doștat și Boz și Roșia de Secaș cu satele aparținătoare Roșia de Secaș, Ungurei și Tău, urmează să se elaboreze un studiu de fezabilitate.

Soluţia de alimantare pentru U.A.T. Spring:

Alimentarea cu gaze naturale este posibila prin intermediul unui racord de înaltă presiune în lungime de 40.0m la conducta de transport DN400 Vintul de Jos-Sibiu şi a unei statii de reglare masurare-predare cu capacitatea de 6550,0 mc/h amplasata pe teritoriul comunei Spring, la aproximativ 80,0m fata de DN Sebes-Sibiu.

Staţia se va amplasa pe parcela identificata prin CF 90519, şi va ocupa o suprafaţa de 280,0mp, urmând ca în momentul executarii racordului efectiv al statiei, să se concesioneze de către Primaria Spring către operatorul de distributie, suprafaţa pentru amplasarea SRMP-ului.

Din SRMP porneste o conducta de presiune medie 2.0-5.0 bar. Aceasta se montează în extravilan şi în intravilan în lungul drumului judetean DJ106I în zona de protecţia a acestuia şi pe drumuri de exploatare. Conducta va alimenta pe rând, satele apartinatoare ale U.A.T. Spring, după cum urmează: Cunta, Drasov, Spring, Vingard.

Conducta de distributie amplasata pe teritoriul satului Vingard, alimenteaza consumatorii din aceasta localitate, iar un tronson se va poza pe un drum de exploatare, pentru a face lagatura mai departe cu UAT Rosia de Secas.

Sistemul de alimentare cu gaze naturale al comunei Spring cu satele apartinatoare este compus din retele de distribuţie gaze naturale de presiune redusa 1,8 bar montate în lungul străzilor, drumuri de exploatate şi drumului judetean DJ 106I si DJ 106L în lungime totala de 35165,0m din care:

– localitatea Spring 10205,0 m

– localitatea Cunta 5120,0 m

– localitatea Drasov 7335,0 m

– localitatea Vingard 12505,0 m

Suprafaţa se teren ocupata temporar: 52745,0mp Suprafaţa de teren ocupata definitiv: 280,0mp

Soluţia de alimantare pentru U.A.T. Calnic:

Alimentarea cu gaze naturale este posibila prin intermediul unui racord la reteaua de gaze naturale de medie presiune de pe raza comunei Spring, sat Cunta.

Dupa cuplare, conducta de medie presiune se va amplasa pe drumuri de exploatare pana la intrare în couna Calnic, unde pe o parcela identificata prin CF 74776 se va amplasa o staţie de reglare de sector. De la aceasta staţie se va face distributia pentru satul Calnic şi Deal. Aceasta se montează în extravilan şi în intravilan în lungul drumului judetean DJ 106F, DJ670C si DC49, în zona de protecţia a acestuia şi pe drumuri de exploatare.

Localitatile vor avea sistem de alimentare cu gaze naturale compus din conducte din PE100 SDR11; acestea se vor monta urmărind trama stradala, în trotuare, zone verzi sau acostamentul strazilor.

Sistemul de alimentare cu gaze naturale al localitatilor Calnic şi Deal are o lungime totala de 18750,0m, din care:

– pe raza UAT Spring L= 325,0m; S ocupata temporar = 488,0mp;

– pe raza UAT Calnic L= 18425,0m; S ocupata temporar = 27638,0mp;

Suprafaţa de teren totala, ocupata temporar: 28126,0mp

Suprafaţa de teren, ocupata permanent: 100,0mp

Soluţia de alimantare pentru U.A.T. Cut:

Alimentarea cu gaze naturale este posibila prin intermediul unui racord la un SRM de pe raza comunei Spring, în satul Cunta, amplasat pe parcela inscrisa în CF nr.90954. Suprafaţa necesara ocupata de staţia de reglare este de 25,0mp.

Dupa cuplare, pleacă o conducta, care urmează sa alimenteze localitatea Cut. Aceasta se montează în extravilan şi în intravilan în lungul drumului judetean DJ 106M în zona de protecţia a acestuia şi pe drumuri de exploatare. Localitatea va avea sistem ramificat de alimentare cu gaze naturale, presiune redusa, iar conductele se vor monta urmărind trama stradala, în trotuare, zone verzi, acostamentul strazilor.

Sistemul de alimentare cu gaze naturale al localitatii CUT are o lungime totala de 13030,0m, din care:

– pe raza UAT Spring L= 355,0m; S ocupata temporar = 532,5mp;

– pe raza UAT Calnic L= 1570,0m; S ocupata temporar = 2.355,0mp;

– pe raza UAT Cut L= 11105,0m; S ocupata temporar = 16.657,5mp Suprafaţa de teren totala, ocupata temporar: 19545,0mp Suprafaţa de teren totala, ocupata permanent: 25,0mp

Soluţia de alimantare pentru U.A.T. Dostat:

Alimentarea cu gaze naturale este posibila prin intermediul unui racord în reteaua de gaze naturale de presiune medie, de pe raza comunei Spring, în zona intersectiei DJ 106I cu DJ 141D.

Din acest punct de cuplare, pleacă o conducta, care urmează sa alimenteze satul BOZ, şi mai apoi satul Dostat. Aceasta se montează în extravilan şi în intravilan în lungul drumului judetean DJ 141D în zona de protecţia a acestuia şi pe drumuri de exploatare.

Fiecare localitate va avea sistem ramificat de alimentare cu gaze naturale, presiune redusa, iar conductele se vor monta urmărind trama stradala, în trotuare, zone verzi, acostamentul strazilor.

Sistemul de alimentare cu gaze naturale al localitatilor Boz şi Dostat are o lungime totala de 25713,0m, din care:

– pe raza UAT Spring L= 2433,0m; S ocupata temporar = 3649,0mp

– pe raza UAT Dostat L= 23280,0m; S ocupata temporar = 34920,0mp Suprafaţa de teren totala, ocupata temporar: 38569,0mp Suprafaţa de teren totala, ocupata permanent: 100,0mp

Soluţia de alimantare pentru U.A.T. Rosia de Secas:

Alimentarea cu gaze naturale este posibila prin intermediul unui racord la reteaua existenta pe raza UAT Spring, în zona de limita a celor doua UAT-uri, anume pe un drum de exploatare care leagă satele Vingard de satul Ungurei.

Reţeaua proiectata se montează în extravilan şi în intravilan în lungul drumului judeţean DJ106I, DJ 106L şi DJ107B, în zona de protecţia a acestuia şi pe drumuri de exploatare.

Fiecare localitate va avea sistem de alimentare cu gaze naturale de presiune redusa, iar conductele se vor monta urmărind trama stradala, în trotuare, zone verzi, acostamentul strazilor.

Sistemul de alimentare cu gaze naturale al comunei Rosia de Secas şi satele apartinatoare este compus din retele de distribuite gaze naturale, de presiune redusa 1,8 bar montate în lungul strazilor şi drumurilor judetele DJ106I, 106L şi DJ107B, în lungime totala de 23505,0m, din care:

– localitatea Rosia de Secas 7390,0m;

– localitatea Ungurei 9395,0m;

– localitatea Tău 6720,0m;

Suprafaţa se teren ocupata temporar: 35260,0mp

Total suprafaţa se teren, ocupata temporar: 174245.0 mp Suprafaţa de teren totala, ocupata permanent: 505.0mp

Conductele se vor monta îngropat corelat cu celelalte retele subterane cu pastrarea distantelor de siguranţa impuse de N.T.P.E.E. -2018.

Materialul tubulat utilizat utilizat pentru executia conductei este din ţeava de polietilena pentru gaze naturale, PE 100, SDR 11.

Adâncimea de pozare a conductei este de 0.90m, adâncime masurata de la generatoarea superioara a tubului de protecţia şi pana la suprafaţa terenului sistematizat.

La stabilirea traseului conductei se va tine seama de precizarile Normelor tehnice petnru proiectarea, executarea şi exploatarea sistemelor de alimentare cu gaze naturale indicativ N.T.P.E.E. -2018.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc!

Ziarul Unirea

Publicat

în

Micul Patriot din Alba, cântece patriotice pentru românii din diaspora, la Bruxelles: Vino iar la Alba frățioare, ia din ladă straiul strămoșesc, prinde-te și joacă-n hora mare, lânga cei cu suflet românesc! Tudor Limbean, cunoscut ca și Micul Patriot din județul Alba, nu putea lipsi de cel mai mare eveniment dedicat diasporei românești din Belgia […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea