Rămâi conectat

Curier Județean

Rețea de canalizare pe mai multe străzi din Pianu de Sus: A fost solicitat avizul din partea APM Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Rețea de canalizare pe mai multe străzi din Pianu de Sus: A fost solicitat avizul din partea APM Alba

Primăria Comunei Pianu de Sus a solicitat emiterea acordului de mediu pentru proiectul extinderea rețelei de apă și canalizare menajeră în localitatea Pianu de Sus, propus a fi amplasat în com Pianu, sat Pianu de Sus, străzile Macui și Gruiete.

În prezent în comună Pianu, localitatea Pianu de Sus, există rețea de distribuție apă spre locuitorii situați pe stradă Principala și zona Gruiete, apă fiind asigurată din gospodăria de apă Pianu de Sus existența. Totuși, pe stradă Macui din localitate, stradă adiacentă străzii Principale, nu există rețea de alimentare cu apă, acestea făcând obiectul prezenței documentații prin extinderea rețelei din stradă Principala.

Pe stradă Macui a localității Pianu de Sus, nu existea rețea de canalizare, apele fiind absorbite în sol sau evacuate direct în rigolele de colectare, această situație conduce la infestarea solului şi a pânzei freatice de mică adâncime din zona populată, cât și din vecinătatea acesteia, precum şi la degradarea calităţii cursurilor de apă de suprafaţă ce traversează zona în aval.

În concluzie apă de consum preluată din puțurile existente nu îndeplinește condițiile de calitate și sănătate pentru locuitorii acestei străzi.

În zona Gruiete, cartier generic denumit Gruiete a localității Pianu de Sus, deși există o alimentare cu apă nu există canalizare, fiind în aceiași situație cu stradă Macui definită mai sus, adică apele fiind absorbite în sol sau evacuate direct în rigolele de colectare, această situație conduce la infestarea solului şi a pânzei freatice de mică adâncime din zona populată, cât și din vecinătatea acesteia, precum şi la degradarea calităţii cursurilor de apă de suprafaţă ce traversează zona în aval.

Având în vedere cele de mai sus se propune extinderea sistemului centralizat de alimentare cu apă și canalizare actual.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

INCENDIU de vegetație uscată la Spătac: Intervin pompierii din Blaj Un incendiu de vegetație uscată a izbucnit luni seara, în localitatea Spătac. Intervin pompierii din Blaj pentru stingerea flăcărilor. Garda de intervenție Blaj intervine cu o autospecială de stingere cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea unui incendiu în localitatea Spătac. Din primele informații, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea