Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

RER Vest, presiuni pentru majorarea tarifelor la colectarea deșeurilor: A „amenințat” că pleacă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

RER Vest, presiuni pentru majorarea tarifelor la colectarea deșeurilor: A „amenințat” că pleacă

Într-o notificare adresată Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Salubris”, asocierea RER Vest Oradea și Retim Ecologic Service ar fi contestat modalitatea de calcul al ultimelor tarife pentru serviciile prestate pentru loturile I și II aprobate în luna septembrie, care ar fi produs efecte din această lună, ne-a declarat Daniel Albu, director în cadrul ADI „Salubris”.

Potrivit sursei citate, asocierea RER Vest – Retim ar fi fost nemulțumită de faptul că tarifele aprobate de consiliile locale și Consiliul Director al ADI Salubris erau mai mici cu 20 de bani în cazul persoanelor fizice de pe lotul I, din care face parte și municipiul Alba Iulia, decât cele pe care le-ar fi propus firma.

Gabriel Pleșa vă urează Paște Fericit!

În încheierea notificării, a spus directorul Albu, operatorul a cerut ADI Salubris să remedieze această situație în termen de 60 de zile, susținând că, în caz contrar, va trimite o altă notificare, prin care va anunța că se va retrage de pe cele două loturi din județul Alba.

La sfârșitul lunii septembrie a acestui an, RER Vest a trimis o notificare către Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Salubris” Alba, în care arăta că tarifele de operare aprobate prin Hotărârea Adunării Generale a ADI Salubris Alba din 19 septembrie sunt la un nivel mult inferior celui solicitat, reprezentau o respingere a cererii Asocierii RER cu privire la o serie de elemente esențiale și niciuna din justificările ADI Salubris Alba pentru aceasta respingere nu era corectă.

Firma spune, în notificare, că refuzul aprobării tarifelor solicitate ar fi produs un prejudiciu semnificativ, estimând acest prejudiciu în cuantum de un milion de lei numai pentru anul 2 de operare, urmând ca acesta să se majoreze pentru anii ulteriori. Astel, spuneau reprezentanții firmei, erau încălcate prevederile legale și contractuale care stabilesc dreptul operatorului la ajustarea și modificarea tarifelor în cazurile prevăzute de lege, precum și la restabilirea echilibrului contractual.

La final, asocierea RER Vest – Retim avertiza că în situația în care nu se vor remedierea aceste încălcări, vor transmite notificarea de reziliere a Contractului la finalul Perioadei de Reziliere de 60 de zile calendaristice de la data notificării.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Lista candidaților pentru funcția de primar în municipiile și orașele din județul Alba, la alegerile locale din 9 iunie 2024 Ofertă săracă pentru locuitorii municipiilor și orașelor din județul Alba, la algerile locale din anul 2024. Comparativ cu anul 2020, sunt mai puțini candidați pentru funcția de primar, întrucât sunt mai puține partide, unele dintre […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea