Ziarul Unirea

Reprezentanți ai ambasadei Japoniei, în vizită de lucru la Alba Iulia

Șeful Secţiei Economice a Ambasadei Japoniei în România, domnul Shin OGAWA, a efectuat o vizită oficială în judeţul Alba împreună cu domnişoara Yoko Kawamura, consilier economic al Ambasadei. Agenda de lucru a reprezentanţilor Ambasadei Japonei a cuprins şi un dineu de lucru la care au fost invitaţi să participe factori de decizie din cadrul administraţiei publice locale şi judeţene.

La întâlnire au participat: primarul Mircea Hava, Nicolaie Moldovan – city manager al municipiului Alba Iulia, președintele CJ Alba Ion Dumitrel şi vicepreședintele CJ Alba, Alin Cucui.

ELIT

Au fost abordate relaţiile de colaborare materializate în judeţul Alba prin  finanţările tip grant accesate de către autorităţile locale la nivelul Spitalului Judeţean de Urgenţă Alba Iulia, la nivelul primăriei Alba Iulia cât şi din perspectiva finanţării acordate Asociaţiei Crescătorilor de Bovine.

Colaborarile de până acum cu Guvernul Japoniei prin intermediul Ambasadei Japoniei în România au fost extrem de benefice pentru Alba Iulia şi judeţul Alba. În ceea ce ne priveşte, am dovedit că investiţiile realizate au îmbunătăţit semnificativ calitatea actului medical în spitalul din Alba Iulia, complementar investiţiilor directe realizate de Consiliul Judeţean şi Consiliul Local. Proiectele scrise de noi au convins şi au determinat sprijinul finaciar acordat prin intermediul granturilor oferite de Guvernul Japoniei, iar colaborarea îndelungată de până acum justifică interesul pe care îl acordăm acestui tip de relaţii bilaterale. Odată depăşit pragul de iniţiere, ne onorează interesul acordat oraşului de guvernul nipon şi ne obligă să oferim partenerilor noştri condiţii optime pentru materializarea altor proiecte”, a declarat primarul Mircea Hava.

A fost o întâlnire de lucru foarte utilă în care am avut oportunitatea de a discuta pe larg despre oportunități de cooperare economică. Am găsit puncte comune de interes și s-au creat premisele unei colaborări care să ajute la dezvoltarea județului Alba. După cum știți, astfel de întâlniri cu reprezentanții diplomatici la București au început din anii trecui si vor continua și pe viitor”, a spus Ion Dumitrel, președintele Consiliului Județean Alba.

Dicuţiile s-au centrat pe potenţialul resurselor minerale şi naturale exitente la nivelul judeţului, dar şi al disponibilităţilor de terenuri utile pentru diverse investiţii şi agricultură. Un alt subiect abordat a fost atractivitatea turistică a judeţului Alba şi a municipiului Alba Iulia. În acest sens, s-au consemnat propuneri de stimulare a interesului faţă de oferta turistică a judeţului Alba.

Şefii administraţiilor locale şi judeţene au lansat şi o invitaţie către E.S. Dl. Keiji Yamamoto, Ambasadorul Japoniei în România, ce vizează participarea la evenimentele culturale incluse în calendarul pe 2013.

Pe parcursul dicuţiilor s-a convenit să se pună bazele unui forum economic româno-japonez, realizat în comun de ambele părţi, care să faciliteze accesul investitorilor japonezi în Alba, inclusiv în cadrul unor site-tururi, în Alba Iulia şi în judeţ.

Luna aprilie va consemna prezenţa la Alba Iulia a unui alt ambasador, E.S. Doamna Marianna Sutadi, Ambasador Extraordinar şi Plenipotentiar al Republicii Indonezia în România.

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Comunicat de presă| Nicolae Albu, prefectul județului Alba: S-a decis redeschiderea restaurantelor și cafenelelor în interior, în Alba Iulia

CJSU Alba s-a întrunit astăzi pentru a analiza măsurile care se impun în perioada următoare, în funcție de rata de… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi ai acestui an!”

Marcel Ciolacu, MESAJ de Anul Nou: ”Au vrut să subjuge România în 2020. Nu i-ați lăsat. Românii sunt adevărații eroi… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!”

Klaus Iohannis, MESAJ de Anul Nou 2021:”Reîntoarcerea la normalitate este tot mai aproape!” Președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Comunicat de presă Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă și dezvoltată

Beniamin Todosiu, deputat USR-PLUS: În 2020 am declanșat revoluția bunei Guvernări. În 2021 continuăm să construim o Românie dreaptă, modernă… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro