Rămâi conectat

Actualitate

Rentierii se pot prezenta la centrele judetene ale APIA, pentru vizarea carnetelor de rentier agricol

Bogdan Presecan

Publicat

în

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) informeaza ca in perioada 01 martie – 31 august 2013, rentierii se pot prezenta la centrele judetene ale Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura, pentru vizarea carnetelor de rentier agricol.

Rentierii agricoli din Alba se pot prezenta atat la Centrele APIA ALBA IULIA Str. Traian, nr. 15 B; AIUD, Str. Iuliu Maniu, nr. 34 A; BLAJ,                Str. Gării, bl. 4, parter; CAMPENI, Str. Horea, nr. 8;  SEBES,Str. Vanator, nr. 2 și la punctul de lucru din Abrud ce funcționează însediul primăriei.

Pentru vizarea carnetului, rentierul agricol se poate prezenta personal sau prin mandatar/curator/tutore, in baza unei procuri autentice/curatela/hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila..

De asemenea, rentierul agricol trebuie sa prezinte urmatoarele documente:

carnetul de rentier agricol;

contractul de arendare;

actul de identitate in original;

document coordonate bancare (optional);

decizia de la comisia de expertiza medicala actualizata, pentru gradele de invaliditate I si II (daca decizia nu prevede ca dosarul este nerevizuibil), in original si in copie.

Renta viagera agricola inceteaza la data decesului rentierului. In cazul decesului rentierului, renta datorata acestuia in anul respectiv poate fi incasata de mostenitorii sai, doar daca, in perioada de vizare, mostenitorii vor depune la oricare centru judetean al APIA, respectiv al municipiului Bucuresti, carnetul de rentier al defunctului (se depune obligatoriu), certificatul de deces (original si copie), actul de succesiune (certificat de mostenitor, certificat de legatar, hotarare judecatoreasca de succesiune investita cu formula “definitiva si irevocabila”, certificat de calitate de mostenitor) (original si copie), B.I/C.I. a mostenitorului (original si copie), imputernicire/declaratie notariala din care sa reiasa acordul celorlalti mostenitori privind solicitarea si incasarea rentei viagere agricole datorata rentierului (original).

Sursa: Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA

 foto arhivă


Secțiune Știri sub articolul principal

 Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mesajul Casei Regale a României, la comemorarea a șase ani de la trecerea în neființă a Regelui Mihai: „A lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mesajul Casei Regale a României, la comemorarea a șase ani de la trecerea în neființă a Regelui Mihai Marţi, 5 decembrie, se împlinesc şase ani de la moartea Regelui Mihai. „A lăsat o urmă de neşters în sufletele românilor şi în devenirea Naţiunii noastre”, susţine Casa Regală a României „Acum şase ani, în ziua de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Sport

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare