Rămâi conectat

Politică Administrație

Renegocierea PNRR în 2022 și majorarea pensiilor, obiectivele la care Ministerul Muncii nu renunță

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Renegocierea PNRR în 2022 și majorarea pensiilor, obiectivele la care Ministerul Muncii nu renunță

Ministrul Budai a afirmat că îşi menţine poziţia posibilităţii renegocierii unor aspecte din PNRR, însă nu rediscutarea Planului în integralitatea sa. Ministrul Muncii a adăugat că toată lumea este determinată să implementeze PNRR, însă o eventuală renegociere a Planului de Redresare şi Rezilienţă până în anul 2023 este o decizie care va fi luată de coaliţia de guvernare.

Citește și: Recalculare pensii 2022: Recalcularea NU va ţine cont de toate veniturile obţinute

„Am format un grup de lucru în cadrul coaliţiei şi atunci când vom avea decizii luate, vom comunica. Regulamentul de implementare al PNRR la nivel european prevede posibilitatea de discutare pe aspecte sau chiar integral a PNRR. Noi nu ne dorim să discutăm PNRR integral. V-am spus cu toţii extrem de determinaţi să implementăm PNRR. Când va lua decizia coaliţia politică şi grupul de lucru din cadrul coaliţiei pe aceste aspecte vă vom comunica”, a declarat Marius Budăi, întrebat dacă îşi menţine poziţia că PNRR ar putea fi renegociat până în 2023.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a transmis, joi seară, precizări, ”în urma apariţiei unor speculaţii privind ipoteza schimbării unui membru al Guvernului”.

Citește și: Ce PENSIE primește un român care a lucrat mai puțin de 15 ani? Formula de calcul

Surse politice citate de Antena 3 susţin că PNL vrea să propună în coaliţie remanierea ministrului Muncii, Marius Budăi, care insistă cu declaraţii referitoare la creşterea pensiilor şi renegocierea procentului din PNRR alocat acestora.

Preşedintele PNL Florin Cîţu a declarat, luni, despre o solicitare pentru demisia lui Marius Budăi, că a fost discutat acest lucru şi că el îşi exprimă opiniile în interiorul coaliţiei.

Citește și: Recalcularea pensiilor 2022: Când ar putea fi eliminate nedreptățiile din sistemul de pensii?

„Cred că este important să stăm mai puţin la televizor, să muncim mai mult, pentru a avea mai mult randament”, a precizat liderul liberalilor.

Ziarulunirea.ro a scris un articol amplu despre toate modificările la pensii 2022 care au intrat în vigoare la începutul anului.

sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea