Rămâi conectat

Ştirea zilei

Recalcularea pensiilor 2022: Când ar putea fi eliminate nedreptățiile din sistemul de pensii?

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recalcularea pensiilor 2022: Când ar putea fi eliminate nedreptățiile din sistemul de pensii?

Când se vor recalcula pensiile din România? Când vor fi eliminate nedreptățiile din sistemul de pensii? Întrebări care îi frământă pe mulți dintre cei ce au contribuit o viață la bugetul de stat, iar un răspuns pozitiv le-ar putea aduce o viață mai bună, ministrul Muncii a adus clarificări cu privire la majorarea pensiilor în 2022 și la sistemul de pensii în general.

Citește și: Pensii 2022: Majorare pensii ianuarie 2022 • punctul de pensie • ajutorul pentru pensionari • impozitarea pensiilor • pensii militare 2022

Citește și: PENSIILE SPECIALE au crescut în ultimii 6 ani cu 73%: „Pentru români nu sunt bani, dar pentru speciali se găsesc mereu” 

Întrebat câte inechităţi sunt în sistemul de pensii, Marius Budăi a precizat că „sunt inechităţi în funcţie de gen, în funcţie de anul ieşirii la pensie şi sunt inechităţi create în ultimii ani din punctul de vedere al indiciului de corecţie. După ce s-a preluat guvernarea în 2019, trebuia ponderată formula în aşa fel încât să fie rezolvată problema, dar nu s-a făcut. Şi mai sunt inechităţi din punctul de vedere al celor cu sporuri cu caracter nepermanent şi au avut acord global. Toate aceste lucruri le separăm, asta face parte din recalculare. Ea a început, dar e împărţită între evaluare şi apoi introducerea formulei finale. Suntem în perioada de recalculare, dar am început cu evaluarea, cum prevedea legea”.

Citește și: O nouă majorare a pensiilor, exclusă în 2022. Guvernul nu va renegocia PNR până în anul 2023

Când va fi gata recalcularea pensiilor

„Eu îmi doresc la 31 decembrie 2022 să fie gata, este un termen ambiţios. Mă voi întâlni cu toţi colegii de la casele de pensii din ţară. Am mesaje pentru fiecare în parte, mai discut cu ei până atunci, dar mesajul meu este clar, la 31 decembrie trebuie să închidem”, a mai punctat ministrul Muncii.

Citește și: Pensii militare 2022: Vasile Dîncu anunță unificarea sistemului de pensii din MApN

În ceea ce priveşte impactul bugetar, Budăi a spus că „este scris în lege, nu trebuie să vă spună Marius Budăi (n.r. că nu va scădea nicio pensie). Evaluarea pe care am făcut-o când am construit legea era la undeva între 20 şi 30 de miliarde de lei, dar nu vreau să mă joc cu sumele. Pe măsură ce vom înainte şi vom şti care este actul normativ final, atunci vom şti şi impactul final. Nu ne jucăm cu cifrele”.

Citește și: Majorarea pensiilor, renegociată de la 1 mai 2022

Recalcularea pensiilor în 2022 rămâne astfel un țel și nu o certitudine, deși milioane de pensionari așteaptă vești bune din partea statului român. Întrebările despre eliminarea nedreptățiilor din sistemul de pensii din România, rămân, momentan fără răspuns. Un lucru este cert: sistemul de pensii trebuie să treacă printr-un amplu proces de reorganizare astfel încât cei ce au contribuit la bugetul de stat să aibă parte de un trai decent, direct proporțional cu contribuțiile în timp.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea