Rămâi conectat

Actualitate

Remdesivir, medicamentul împotriva COVID-19 ar putea deveni greu de procurat. Anunțul lui Alexandru Rafila

Ziarul Unirea

Publicat

în

Compania americană Gilead va vinde Remdesivirul, unul dintre puţinele medicamente cu efecte dovedite în tratarea virusului Covid-19, direct către spitalele americane. Până acum, Remdesivirul era distribuit de Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane al SUA.

Remdesivirul, unul dintre puţinele medicamente care are efect în tratarea Covid-19, şi pe care îl ia şi Donald Trump, va fi vândut direct spitalelor americane de compania Gilead, cea care îl produce.

Timp de 5 luni, Departamentul de Sănătate şi Servicii Umane al SUA a fost responsabil pentru alocarea acestui medicament în spitale. Această schimbare are loc pentru că instituţia federală nu ar fi distribuit medicamentul într-un mod transparent: fie a ajuns la pacienţi, dar nu neapărat la cei care aveau nevoie, fie unele spitale nu au primit suficient sau, pur şi simplu, au fost lăsate fără acest tratament.

În contextual acestei schimbări, profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, spune că Ministerul Sănătăţii trebuie să găsească soluţii pentru a procura acest medicament, înainte ca stocul din România să se termine.

„Deja sunt peste 2500 de pacienţi incluşi în schemele de trament furnizate de Comisia Europeană şi după ce se livrează şi a treia tranşă, probabil că trebuie să începem să ne gândim să ne descurcăm şi singuri. Va exista o competiţie între ţări. Una este să beneficiezi de un mecanism centralizat în care Uniunea Europeană are altă forţă de negociere şi de asta spun că ar trebui abordate din timp căile de discuţii în direcţia acestui medicament”, a spus Alexandru Rafila.

Pacienţii din România beneficiază, încă, de Remdesivir. Medicul Adrian Marinescu anunţă că, duminică, la Institutul Matei Balş din Capitală au fost procurate 200 de doze de Remdesivir, în contextul în care la acest spital ajung cei mai mulţi pacienţi cu Covid 19.

„Noi am încercat să facem nişte demersuri separate, tocmai pentru că avem mulţi pacienţi cu forme medii sau severe şi avem nevoie de Remdesivir. (…) Şi atunci când s-a întâmplat în trecutul apropiat să nu fie Remdesivir, noi oricum am făcut demersuri şi am reuşit să obţinem de la alte unităţi”, a precizat Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş.

Sursa: stiripesurse.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea