Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

23 mai: Ziua mondială a broaştelor ţestoase

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Ziua mondială a broaştelor ţestoase a fost iniţiată în 2000, de către American Tortoise Rescue (ATR), o societate non-profit înfiinţată, în 1990, pentru a asigura protecţia tuturor speciilor de broască ţestoasă. Aceasta oferă adăpost permanent pentru broaştele ţestoase abandonate şi pierdute, precum şi pentru cele care sunt confiscate ca urmare a aplicării legii şi necesită locuinţe temporare, potrivit www.tortoise.com.

Pe parcursul anilor, de la o ediţie la alta, această zi a devenit cunoscută şi marcată la nivel mondial. Este o zi sărbătorită de toţi iubitorii speciilor de broască ţestoasă din ţări precum Canada, Pakistan, Borneo, India, Australia, Marea Britanie, Grecia şi multele altele.

Scopul Zilei mondiale a broaştelor ţestoase este a creşte respectul şi cunoştinţele despre aceste fiinţe, considerate printre cele mai vechi din lume, şi de a-i informa pe oameni despre ce pot face pentru a proteja habitatele acestora. Este, de asemenea, o sărbătoare a bucuriei pe care aceste reptile le aduc zilnic numeroaselor persoane care le deţin ca animale de companie.

Aceste animale blânde apărute pe pământ în urmă cu peste 200 milioane de ani sunt în prezent puse în pericol de dispariţie ca urmare a contrabandei, a industriei alimentare exotice, a distrugerii habitatului, a încălzirii globale şi a comerţului ilegal cu animale de companie. Biologii şi alţi experţi prevăd dispariţia broaştelor ţestoase în următorii 50 de ani, se menţionează pe www.tortoise.com.

Scopul final al ATR este de a opri comerţul ilegal cu broaşte ţestoase şi broaşte din întreaga lume. Printre priorităţi este şi aceea de a cere magazinelor de vânzare a animalelor de companie să oprească vânzarea de broaşte ţestoase fără a oferi şi informaţii adecvate pentru cumpărător. De exemplu, mulţi oameni care cumpără un astfel de animal de companie, atunci când este pui, nu ştiu că unele specii pot creşte până la 100 de kilograme sau chiar mai mult, că au nevoie de căldură constantă pe tot parcursul anului, deoarece nu hibernează, şi că pot trăi foarte mult.

Orice persoană se poate alătura celebrării acestei zilei de acasă sau de la serviciu, ATR creând un pachet de acţiuni pentru Ziua mondială a broaştelor ţestoase, accesibil gratuit pe http://bit.ly/1YwebJR, pe pagina Turtle World pe Facebook pe @WorldTurtleDay pe Twitter, unde anul trecut s-a atins o accesare record, mii de oameni transmiţând pe reţelele de socializare mesaje despre broaştele ţestoase – #worldturtleday.

American Tortoise Rescue a salvat peste 4.000 de broaşte ţestoase de apă sau de uscat, de la începuturile activităţii sale.

Sursa: agerpres.ro

Foto: ro.wikipedia.org


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

Cui îi spunem „La mulți ani!” de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință

Ziarul Unirea

Publicat

în

Cui îi spunem „La mulți ani!” Nume derivate care se sărbătoresc de Sfântul Gheorghe: Nume care se serbează în ziua Sfântului Mare Mucenic, purtătorul de biruință Credincioșii îl sărbătoresc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe în data de 23 aprilie. Aproape un milion de români își serbează onomastica, dintre care peste 730.000 sunt bărbați, iar peste […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea