Reguli noi pentru părinţii care pleacă în străinătate. Vor fi obligați să desemneze o persoană responsabilă cu însoțirea copilului la vaccinare

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Părinții plecați în străinătate vor avea mai multe obligații de îndeplinit, începând din 2018. Părinții plecați în străinătate vor fi obligați să desemneze o persoană responsabilă cu însoțirea copilului la vaccinare, începând din 2018.

Obligația va fi impusă odată ce Proiectului de lege privind organizarea și finanțarea activității de vaccinare a populației în România va intra în vigoare. Pentru asta, el are nevoie de votul Executivului, al Parlamentului, de aprobarea șefului statului, dar și de publicarea în Monitorul Oficial.

ELIT

„Părinții care sunt plecați din țară și care lasă copii eligibili la vaccinare în grija unor membri ai familiei ori a altor persoane, în condițiile prevăzute de lege, sunt obligați să desemneze o persoană responsabilă cu însoțirea copilului la vaccinare”, scrie în proiectul de lege, pus din nou în dezbatere publică, într-o formă mult diferită de cea afișată în aprilie.

Pentru asta, respectivii părinți vor trebui să-i scrie medicului de familie numele responsabilului, în termen de 15 zile de la data primirii informării din partea medicului de familiei asupra calendarului de vaccinare.

Sursa: realitatea.net

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419