Rămâi conectat

Actualitate

Reguli în transportul în comun, pentru a evita infectarea cu noul coronavirus: Recomandările cercetătorilor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Oamenii de știință sunt de părere că, pe lângă igiena mâinilor și distanțarea socială care trebuie respectate în mijloacele de transport în comun, mai există o măsură care ar trebui să fie pe primul loc, pentru a evita contaminarea cu noul coronavirus.

Cele mai recente dovezi ale oamenilor de știință demonstrează că noul coronavirus se transmite cu ușurință prin aerosoli (particulele în suspensie aflate în aer), astfel încât ventilația spațiilor este extrem de importantă în cadrul măsurilor de control ale infecțiilor cu Covid.

În acest sens, experții subliniază că transportul public poate fi o zonă reală de infecție.

Potrivit acestora, în momentul în care se vorbește sau se strigă, de exemplu când se vorbește la telefon, sunt eliminate de 50 de ori mai multe particule virale decât atunci când persoanele rămân tăcute.

María Cruz Minguillón, cercetător la Centrul Superior pentru Cercetări Științifice, a declarat că, în interiorul mijloacelor de transport, călătorii „ar trebui să rămână tăcuți”, reducând astfel cantitatea de particule eliminate.

”Când respirăm eliminăm doar o cantitate mică de particule, însă când vorbim la telefon și mai și strigăm, având că suntem în metrou, eliminăm de 50 de ori mai multe particule”, a declarat Minguillón, care recomandă, de exemplu, instalarea indicatoarelor în transportul public cu mesajul „silence forever”,scrie 20minutos.es.

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea