Regal al sportului cu balonul oval în Cetatea Marii Uniri | CSU Rugby Alba Iulia, prima victorie de la înființare

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

În weekend în Cetatea Marii Uniri, a avut loc un eveniment sportiv de seamă, un interesant turneu de rugby prin care s-au aniversat 45 de ani de activitate în municipiul reședință de județ. În prezența a circa 200 de spectatori, 111 jucători din București, Cluj-Napoca, Sibiu și Alba Iulia au celebrat la Alba Iulia, pe terenul doi al Stadionului “Cetate”, sportul cu balonul oval, într-o acțiune organizată de Universitatea “1 Decembrie 1918”.

Desfășurat pe parcursul a cinci ore, turneul a fost deschis de partida de juniori Under 16 între CSU Rugby Alba Iulia și CSȘ Șoimii Sibiu, câștigată de vizitatori cu scorul de 63-0. În ceea ce privește echipa de seniori a Universității albaiuliene, aceasta a repurtat prima victorie de la înființare, acum șase luni, câștigând, cu scorul de 15-0, meciul cu GFP București. În turneul seniorilor s-a impus Arlechinii București, formație care a învins pe rând CS Mănăștur Cluj Napoca (20-10), CSU Rugby Alba Iulia (15-10) și GFP București (30-5), alte rezultate înregistrate fiind: GFP București – CS Mănăștur Cluj Napoca 15-10 și CSU Rugby Alba Iulia – CS Mănăștur Cluj Napoca 5-15.

USR - Alegeri parlamentare 2020

Universitarul Marius Rotar, artizanul renașterii rugbyului în orașul municipiu reședință de județ, ne-a declarat următoarele: „Turneul a fost un real succes, jucându-se rugby de calitate și rezultând partide echilibrate. Toate echipele care au venit în Alba Iulia au făcut-o din dragoste față de rugby, din prietenia care ne leagă și din dorința de a pune umărul la revitalizarea rugbyului în orașul nostru. Ne bucurăm de două ori: în primul rând, echipa noastră de juniori a debutat, în sfârșit, acasă, chiar dacă a pierdut. Nu contează scorul, ci important este faptul că acești copii iubesc rugbyul și au primit botezul de jucători, în fața celor apropiați. În al doilea rând, dincolo de situația în care am reușit să câștigăm primul meci din istoria noastră ca echipă de seniori, cel mai important este faptul că echipa «mare» a progresat foarte mult în ultima vreme, toată lumea remarcând acest aspect. De pildă, în iulie Arlechinii câștigau cu noi cu 55-12, dar acum ne-au învins foarte greu cu 15-10, cu eseu la ultima fază. Aceasta în condițiile în care noi, la echipa de seniori, nu avem un antrenor de două luni de zile, iar jucătorii se pregătesc de unii singuri. Cred că întreg orașul a înțeles, în sfârșit, că echipa de rugby a Universității nu este o glumă, ci un proiect extrem de serios și pe durată lungă. De aceea, sper să obținem sprijin pentru a putea să ne înscrie în 2020 în Divizia Națională de Seniori. Vom aduce un antrenor, foarte curând. Felicit toate echipele și toți jucătorii pentru efortul depus și pasiunea cu care au jucat rugby. Multumim tuturor celor care au fost alături de noi, pe «Cetate 2» pentru a ne susține și a se bucura de valențele unice ale sportului cu balonul oval”.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

Dan HENEGAR