Ziarul Unirea

Reformă? Cu cine?

Megascandalul pensiilor militarilor, ultramediatizat de o săptămână încoace, a acoperit nişte realităţi scandaloase a căror radiografiere e de natură să dezvăluie adevărata faţă a reformei statului, despre care se vorbeşte atât de mult în ultima vreme.
O primă dezvăluire a vizat CV-ul ministrului de Interne, Traian Igaş, care şi-ar fi terminat studiile liceale la 24 de ani, când şi-a dat şi Bacalaureatul. Succesul acesta pare să-i fi dat aripi dlui Igaş, având în vedere că în CV-ul lui figurează nu mai puţin de trei instituţii de învăţământ superior, minus datele la care şi-ar fi făcut studiile. Ce surmenaj, dacă te gândeşti că, potrivit senatorului PSD Valer Marian, Igaş ar fi absolvit în 2007, când era deputat, Facultatea de Drept „Vasile Goldiş” din Arad, ce-i drept la IDD. În orice caz el a fost socotit potrivit pentru funcţia de ministru de Interne, fiind chiar lăudat de preşedintele Traian Băsescu la TVR. „Băiatul ăsta (pe care văd că mulţi jurnalişti încearcă să-l minimalizeze, chiar şi generali, chestori) a învăţat legea şi sper să le-o aplice de sus până jos”. Presupunând că, prin absurd, dl. Igaş este un fin cunoscător al Dreptului, ultimele acuzaţii care i s-au adus de către acelaşi Valer Marian, cum că ar fi făcut şi încă mai face contrabandă cu ţigări la graniţa de Vest a ţării sunt bulversante atât pentru cetăţenii simpli cât, mai ales, pentru angajaţii Ministerului de Interne, care au mai putut afla şi că şeful lor l-ar fi mituit pe însuşi preşedintele ţării. Replica lui Traian Igaş, care şi-a anunţat intenţia de a-l da în judecată pe Valer Marian pentru calomnie, a venit târziu (alaltăieri) şi a fost foarte ştearsă în raport cu gravitatea acuzaţiilor ce îi fuseseră aduse încă de acum trei săptămâni.
Ce să mai spun despre prestaţia ministrului Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, la conferinţa de presă de miercuri? Dl general cu patru stele, între altele profesor universitar şi conducător de doctorate, a vorbit ca o ţaţă. M-a luat durerea de cap, la propriu, când am văzut comportamentul isteric al acestui om, care conduce unul dintre cele mai importante ministere din România. Cum a fost posibil ca un asemenea personaj să ajungă ministrul Apărării într-o ţară membră NATO? Şi ne mai mirăm că lumea civilizată ne trânteşte tot mai des uşa în nas?
Un ultim exemplu, din profil teritorial, ca să zic aşa. Am văzut că pentru postul de director al Spitalului de Pneumoftiziologie Aiud candidează de unul singur un anume Vasile Vultur, liderul PDL-Aiud, despre care deputatul PSD Radu Coclici a spus că ar fi fost colaborator al Securităţii, punând la dispoziţia presei un document emis de CNSAS, respectiv „Adeverinţa nr. 5020 din 13.11.2008”. Să dea Dumnezeu ca dl. Vultur să nu fi făcut niciun rău nimănui prin notele informative furnizate fostei Securităţi. Ceea ce mă interesează în acest caz, şi în altele asemenea de altfel, este motivul pentru care PDL, ca şi celelalte partide de pe scena politică românească, parcă tot mai urâtă şi mai insalubră, se orientează către asemenea personaje controversate în selecţia cadrelor. Explicaţia nu poate fi sub nicio formă competenţa, căci dl Vultur, din câte am înţeles, este subinginer sau inginer minier. O fi făcut, nu zic nu, vreun curs de management sau chiar mai multe dar, pentru Dumnezeu, nu se putea găsi un medic sau măcar un economist pentru funcţia vizată de dl. Vultur? E drept că medicii pleacă pe capete din România, dar nu cumva tocmai contraselecţia valorilor, practicată pe scară largă în societatea noastră, este cauza acestei migraţii cu consecinţe devastatoare pe termen lung? Cum să luăm în serios reforma statului, despre care vorbeşte toată ziua dl. Traian Băsescu şi compania, când în majoritatea funcţiilor  din ţara asta sunt avansaţi politruci, exclusiv pe bază de carnet de partid? Faptul că şi alte partide înaintea PDL-ului au procedat la fel nu reprezintă o scuză, având în vedere mai ales contraperformanţele pe toată linia ale Guvernului Boc.
Maria Lucia MUNTEANU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

8 Comentarii

vintan aurel 21 ianuarie 2011 at 9:04

Bravo dna Lucia ,spalati rusinea unui ziar pus la piciorele PDL-istilor care le cinta toata ziua ode iar ei sint niste idioti incompetenti care au dus tara in faliment. E bine ca ati revenit in al doisprezecelea ceas.

alexandru 21 ianuarie 2011 at 9:31

ceva nu e clar in articol, din ce stiu spitalul tbc din aiud se va comasa cu spitalul aiud.deci functioa de director va disparea.iar despre igas, multe acuze dar chiar ca face contrabanda cu tigari la granita?.. binenteles ne-ar fi de folos niste dovezi, daca nu e vorba doar de acuze politice aruncate de la unii la altii.

costelus2011 21 ianuarie 2011 at 9:51

nea vintanule, doamna munteanu a scris si scrie bine teme sunt suficiete la pdl; o sa aflam probabil si despre conferinta judeteana pdl unele ca :cu cati cai si-au adus platformele politice pdl-isti din apuseni,sau cate gatere trebue sa ai ca sa primesti functia de* vice* in rest sa traiti bine

HH 21 ianuarie 2011 at 10:24

DACA AVEM UN PRESEDINTE (SIC) CE SI-A FACUT CAMPANIE ELECTORALA CU MANELISTI ( INCLUSIV LA ALBA IULIA – RESTAURANT NETTUNO 4 NOIEMBRIE 2009 – ORGANIZATOR PD-L ALBA ) CE GEN DE PERSOANE NE ASTEPTAM SA PROMOVEZE !? DUPA CHIPUL SI ASEMANAREA SA.

ioan popa 21 ianuarie 2011 at 10:33

Baseascu are nevoie de slugi.Evident ca n-o sa puna ministru vreun tip cu liceul la zi…

Florin 21 ianuarie 2011 at 14:19

Intotdeauna puneti puntul pe „i”. Atata satisfactie sa mai avem si noi.

NECUNOSCUT 21 ianuarie 2011 at 21:02

Un vechi proverb romanesc spune”spune-mi cu cine te insotesti ca sa-ti spun cine esti” asa ca da in virful piramidei este cine este tot asa sunt si slugoii de la baza piramidei.

costelus2011 30 ianuarie 2011 at 17:19

cu domn primar h a v a

Comentariile sunt oprite