Rămâi conectat

Ştirea zilei

Referendumul județean a provocat un scandal între reprezentanții UDMR și PPMT, la Rimetea

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Candidatul PPMT din Colegiul Nr. 5 Camera Deputaților (Apuseni – Teiuș) – Kiraly Melinda îl acuză pe primarul comunei Rimetea, Francisc Szocs, că ar fi amenințat-o cu ”bătaie şi viol”. Motivul scandalului este legat de referendumul județean ce se va desfășura în în 35 de localităţi din judeţul Alba (inclusiv în comuna Rimetea), despre repornirea mineritului în Munţii Apuseni.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de PPMT, fiul primarului şi fratele viceprimarului comunei Rimetea apar pe un pliant de susținere a mineritului în zonă, iar Király Melinda şi-a explimat opinia personală, opunându-se acestui proiect care în opinia sa ar pune în pericol zona Munţilor Apuseni şi comuna Rimetea.

Simţindu-se implicat, primarul Szőcs Francisc a contactat-o telefonic pe Király Melinda, ameninţând-o cu bătaie şi viol. Această conversaţie a fost înregistrată”, spun reprezentanții PPMT care îi solicită primarului Szőcs Francisc să-şi ceară public scuze precizând că în caz contrar vor recurge la procedură penală.

Contactat telefonic, primarul din Rimetea a declarat pentru ziarulunirea.ro: ”Nu am de ce să îmi cer scuze. Am avut martori la această convorbire telefonică iar aceștia pot să confirme că nu am făcut asemenea amenințări. Doamna Kiraly a postat pe Facebook niște mesaje calomnioase la adresa mea și a familiei mele în care spunea că mă implic pe ascuns în campania de repornire a mineritului și că familia mea distribuie ziare care susțin această campanie iar eu am sunat-o să-i spun să-mi lase în pace familia pentru că nici eu nu m-am legat de familia ei. Am 59 de ani, am copii și nepoți, nu aș putea niciodată să fac astfel de amenințări. Dacă spune că a înregistrat convorbirea telefonică rugați-o să v-o trimită iar eu sunt de acord să o publicați”.

Reprezentanții PPMT spun că vor face plângere penală deoarece ”Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva ei, a soţului ori a unei rude apropiate, dacă este de natură să o alarmeze, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, fără ca pedeapsa aplicată să poată depăşi sancţiunea prevăzută de lege pentru infracţiunea care a format obiectul ameninţării”. Aceștia subliniază că în cazul de faţă, fapta săvârşită se agravează având în vedere că persoana ameninţată este candidat la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012 şi ameninţarea s-a comis în timpul campaniei electorale.

Precizăm că doamna Kiraly Melinda este consilier local al comunei Rimetea și președinte al Partidului Popular Maghiar din Transilvania, filiala Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice

Unirea Ziarul

Publicat

în

VIDEO FOTO: Antrenament de „parkour” pe drumul roman Via Principalis din cetate. Bărbat filmat în timp ce sărea pe monumentele istorice Un bărbat a fost filmat în dimineața zilei de 20 aprilie în timp ce își perfecționa săriturile, chiar pe monumentele istorice, mai exact drumul roman Via Principalis, din cetatea Alba Iulia. În filmare se […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea