Rămâi conectat
Nicolae Ciucă - 2024

Editorial

“Recordurile” lui Băsescu…

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

PSD - Alegeri Prezidențiale 2024

De când a fost ales în funcţia de preşedinte al României, Traian Băsescu s-a comportat ca un acrobat ce evoluează la trapez, încearcă să facă exerciţii cât mai complicate, dar nu utilizează plasa elastică de protecţie. Probabil a dobândit acest curaj nebunesc de când înfrunta uriaşele valuri ale mărilor şi oceanelor lumii, plutind pe ,,coaja sa de nucă”!
În toţi aceşti ani, cât a locuit la Palatul Cotroceni, a avut parte de nenumărate încercări, pe care le-a trecut cu bine sau mai puţin bine. A câştigat primul său mandat în 2004, însă poporul a votat mai mult împotriva lui Adrian Năstase. A fost suspendat în 2007, s-a întors la popor, care l-a repus în drepturi. ,,L-a ciuruit” pe Mircea Geoană în 2009, însă nici acum, după atâţia ani, nu a fost elucidat misterul celor 70.321 de voturi, care au răsturnat situaţia de seara până dimineaţa! În această vară a fost din nou suspendat de Parlament, dar de această dată a păţit ca ciobanul din basmul românesc, poporul, sătul de fărădelegile făcute de el şi acoliţii lui, nu i-a mai sărit în ajutor, fiind invalidat de o majoritate zdrobitoare. S-a strecurat şi de această dată printre ochiurile plasei, mizând pe sprijinul liderilor din Occident, pe chichiţele judecătoreşti, dar mai ales pe lipsa de tact a USL-ului, care, din prea mare dorinţă de a-l vedea plecat din fruntea ţării, s-a aruncat cu capul înainte, dându-şi cu stângul în dreptul. Va intra cu siguranţă în Cartea recordurilor româneşti, pentru că e puţin probabil ca un alt preşedinte să câştige patru bătălii electorale consecutive!
Şi această performanţă poate fi îmbunătăţită! Din câte am aflat, în cursul săptămânii trecute, liderii alianţei aflată la guvernare, au depăşit momentul 29 iulie 2012 şi acum se pregătesc de o nouă lovitură. Relu Fenechiu, numărul doi în PNL, a aruncat “bomba”: “Voi propune USL să-l suspendăm încă o dată pe Băsescu, dar prima dată trebuie să scoatem condiţia de prezenţă la referendum!”
La citirea acestor rânduri am crezut că este o glumă bună, ştiindu-i pe moldoveni hâtri din fire.
N-a fost chip să mă dezmeticesc, să-mi adun gândurile că, poc, apare o altă ştire care confirmă faptul că în cuptorul uselist se coace această variantă. Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, parte a coaliţiei aflată la guvernare, a afirmat într-un recent interviu, că o nouă suspendare a lui Traian Băsescu este “posibilă şi legitimă”, iar referendumul de demitere ar putea fi organizat odată cu alegerile parlamentare. “Românii doresc demiterea preşedintelui, iar articolul 95 din Constituţie permite fără nicio problemă declanşarea unei noi proceduri de suspendare. Însă, dacă se va declanşa o asemenea procedură, ar fi recomandabil să se desfăşoare la sfârşitul lui octombrie, începutul lui noiembrie, astfel încât referendumul pentru demitere să poată fi organizat în aceeaşi zi cu alegerile parlamentare, din respect pentru cetăţeni şi din raţiuni economice”, a mai adăugat patronul Antenelor.
Măi, să fie! Aceşti “tineri şi neliniştiţi” din USL chiar nu mai au răbdare! Îl vor cu orice chip pe Băsescu în… “ţepele din Piaţa Revoluţiei”! Ce mai contează că ţara se duce de râpă, că seceta ne-a înjumătăţit producţia agricolă, că preţurile au luat-o razna, că iarăşi ne va da Europa cu Barros(o)-ul în moalele capului? Ei nu şi nu, o ţin cu “jos Băsescu!” de dimineaţa până noaptea!
Nu ştim cu exactitate dacă toată această tevatură conţine un sâmbure de adevăr? Sau poate că liderii USL au avut de gând să strice singurul eveniment luminos al acestei veri, în care România s-a bălăcit în noroi, nunta Elenei Băsescu, fiica cea mică a preşedintelui…


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea