Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Recomandări ale salvamontiștilor din Alba pentru turiștii și pasionații de drumeții: De ce trebuie să țină cont în timpul sezonului de iarnă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Recomandări ale salvamontiștilor din Alba pentru turiștii și pasionații de drumeții: De ce trebuie să țină cont în timpul sezonului de iarnă

Turiștii și pasionații de drumeții din județul Alba au primit câteva sfaturi și recomandări din partea salvamontiștilor din județ, pentru a evita situațiile periculoase în timpul sezonului de iarnă.

„În urma avertizărilor ANM din ultima perioadă și a căderilor de zăpadă care au acoperit în mare parte potecile traseelor turistice montane, recomandăm turiștilor care vor să parcurgă trasee turistice în zona montană a județului Alba să folosească echipament specific turelor de iarnă, încălțăminte adecvată cu talpă aderentă, haine groase de iarnă rezistente la ploaie, vânt puternic și ninsoare, mănuși și căciulă.

În unele zone montane ale județului stratul de zăpadă depășește în unele locuri și 15-30 cm, și condițiile meteo se pot schimba foarte repede de la un moment la altul.

Avertizăm turiștii să se informeze temeinic asupra traseelor de urmat și în mod deosebit conducătorii auto care circulă cu autovehiculele în zona montană să se informeze asupra drumurilor practicabile în regim de iarnă, cu o deosebită atenție asupra indicațiilor dispozitivelor de navigație GPS care pot indica rute care sunt impracticabile iarna.

Puteți descărca și folosi track-urile traseelor turistice disponibile pe site-ul salvamontalba.ro la sectiunea trasee turistice.

– Țineți cont de faptul că se întunecă devreme
– Țineți cont de avertizările meteo

Vă puteți informa despre traseele turistice din zonă apelând O-SALVAMONT (0725826668), iar pentru accidente în zona montană apelați Serviciul Național Unic de Apeluri de Urgență (SNUAU) 112.

Vă dorim vreme bună pe traseele montane și pe pârtiile de schi!!!”, au transmis reprezentanții Serviciului Public Județean Salvamont Alba, prin intermediul paginii de socializare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

”Calea Crucii” 2024 – procesiune organizată de Biserica Greco-Catolică, pe străzile din Blaj. Traseul și programul evenimentului

Unirea Ziarul

Publicat

în

”Calea Crucii” 2024 – procesiune organizată de Biserica Greco-Catolică, pe străzile din Blaj. Traseul și programul evenimentului Conform tradiției, Biserica Greco-Catolică va organiza și în acest an, în Săptămâna Mare, Calea Crucii cu procesiune, pe străzile municipiului Blaj. Evenimentul va avea loc în Marțea Mare, marți 30 aprilie 2024, începând cu ora 18:00, cu plecare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea