Ziarul Unirea

UPDATE: Recidivist reţinut după ce într-o singură noapte a spart un magazin şi o biserică

UPDATE: B.E din Ciumbrud a primit mandat de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile.

Un tânăr de 23 de ani din localitatea Ciumbrud, suspect de comiterea a şase infracţiuni de furt şi cunoscut cu antecedente penale a fost identificat şi reţinut miercuri, 1 februarie, de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale din Aiud.

ELIT

Aceştia au fost sesizaţi sesizaţi în dimineaţa aceleiaşi zile că un magazin din comuna Lopadea Nouă şi biserica din satul Spălnaca au fost prădate de hoţi. În urma cercetărilor efectuate de poliţişti a rezultat că în noaptea de 30 spre 31 ianuarie, B.E., de 23 de ani a pătruns prin efracţie în magazin de unde a sustras ţigări, cafea şi băuturi alcoolice, în valoare totală de 1.500 de lei, iar la scurt timp, în aceeaşi noapte, tânărul a spart biserica din satul Spălnaca de unde a sustras suma de 10 lei.

În timpul anchetei poliţiştii au extins cercetările şi au descoperit că B.E din Ciumbrud este autorul mai multor furturi săvârşite în ultima perioadă în zona Aiudului.

Astfel s-a stabilit că în noaptea de 27 spre 28 ianuarie, suspectul a pătruns în biserica din Lopadea Veche, de unde a sustras suma de 100 lei şi o sticlă cu vin. În noaptea de 16 spre 17 octombrie 2011, acesta a mai spart un magazin din localitatea Ciuguzel, de unde a sustras bunuri în valoare de 210 lei, în noaptea de 19 ianuarie, folosind acelaşi mod de operare, a sustras dintr-un magazin de pe raza comunei Rădeşti bunuri în valoare de 350 lei iar în noaptea de 2 spre ianuarie a furat din incinta unei societăţi comerciale din Lopadea Nouă, bunuri în valoare de 550 lei.

Ca urmare a activităţii sale bogate din ultima perioadă, B.E a fost reţinut de poliţişti pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de azi, 2 februarie, să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud cu propunere de arestare preventivă, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

foto: arhivă

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

1 comentariu

Horea 2 februarie 2012 at 13:14

B.E.!
De ce nu spuneti complet numele si prenumele hotului?
Macar sa stie vecinii si consateni de cine sa se fereasca pe viitor.

Comentariile sunt oprite