Rămâi conectat

Curier Județean

Reabilitarea termică a locuinţelor – de proastă calitate şi neexecutată la timp

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba a prezentat Colegiului Prefectural situaţia privind reclamaţiile înregistrate la capitolul lucrări de reabilitate termică a locuinţelor, care presupun atât lucrările de termoizolaţii exterioare prin placări cu poliestiren, cât şi lucrări de montare de tâmplărie PVC (geamuri şi uşi), centrale termice de apartament, instalaţii de utilizare şi exploatare. Astfel, în cursul anului 2010 la sediul CJPC Alba s-au înregistrat 50 de reclamaţii: 10 reclamaţii privind termoizolaţiile exterioare, 36 reclamaţii privind lucrările de execuţie şi montaj de tâmplărie PVC, 4 reclamaţii privind centrale termice defecte în termenul de garanţie, o reclamaţie privind instalaţie de încălzire pardoseală.
Pretenţiile reclamanţilor sunt de remediere a deficienţelor, de înlocuire a produselor necorespunzătoare sau de restituire a avansului acordat pentru lucrări cu termen de finalizare depăşit la care nu au început lucrările.
La execuţia şi montajul tâmplăriei PVC s-a constatat nerespectarea dimensiunilor şi a modelului de geam şi uşi conform comenzii date, montaj necorespunzător, calitate proastă, nerespectarea termenului de finalizare.
La lucrări de termoizolaţie nu s-a respectat termenul de finalizare, iar lucrările au fost executate de mântuială, iar la centrale termice au apărut defecte chiar în termenul de garanţie.
Pentru lucrările de termoizolaţii exterioare toate cele 10 reclamaţii au fost întemeiate, iar pentru deficienţele constatate s-au dispus măsuri de remediere a deficienţelor sau de finalizare a lucrării în termen de 10 zile. Pentru deficienţele constatate operatorii economici au fost sancţionaţi contravenţional şi s-au stabilit măsuri de intrare în legalitate.
„Abateri grave de desfăşurare a activităţii de termoizolaţii exterioare s-au constatat la PF Groza Adrian Petru din Alba Iulia. Acesta a încasat  sume de bani reprezentând contravaloarea avansului sau integral valoarea lucrării de termoizolaţie fără a începe deloc prestarea serviciului contractat. Reclamaţiile privind acest operator economic înregistrate în cursul anului 2010 au fost redirecţionate spre competentă soluţionare către Inspectoratul de Poliţie al judeţului Alba întrucât nu a putut fi contactat administratorul societăţii. Menţionăm că şi în cursul anului 2009 acest operator economic a avut plângeri depuse la CJPC Alba referitoare la nefinalizarea lucrărilor contractate care au fost cercetate de comisarii CJPC Alba, a fost sancţionat contravenţional cu amenzi în valoare de aproximativ 20.000 lei”, arată în raport CJPC Alba ceea ce a constatat la data controlului.
La lucrările de execuţie şi montaj de geamuri şi uşi din tâmplărie PVC, 15 reclamaţii au fost întemeiate, 2 neîntemeiate şi 5 încheiate amiabil între operatori economici şi reclamanţi. Operatorii economici reclamaţi constataţi cu abateri de la prevederile legale au fost sancţionaţi contravenţional şi s-au dispus măsuri de intrare în legalitate.
„Abateri grave s-au constatat la operatorul economic SC Invest Trading SRL Ocna Mureş ce a înregistrat la CJPC Alba 12 reclamaţii pentru neexecuţii şi montaje de tâmplărie PVC (n. red. – constatate de CJPC la data controlului). În cazul a 10 cercetări de reclamaţii, datorită faptului că nu s-a putut contacta administratorul societăţii aceste reclamaţii au fost redirecţionate către Inspectoratul de Poliţie al judeţului Alba spre cercetare şi soluţionare”, rezultă din raportul CJPC Alba în urma controlului efectuat pentru verificarea reclamaţiilor. La centrale termice reclamaţiile cercetate s-au soluţionat ca fiind întemeiate, dispunându-se măsuri de reparare a produsului în termen de garanţie conform Legii 449/2003 privind produsele de folosinţă îndelungată şi garanţiile asociate acestora.
În urma cercetării reclamaţiilor s-au întocmit 16 procese verbale de constatare a contravenţiei, aplicându-se 7 amenzi contravenţionale în valoare de 13.000  lei şi 9 avertismente. (R.G.)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

23 – 24 septembrie: Festivalul Național de Folk „Ziua de Mâine”, ediție cu sala plină în totalitate, în ambele seri de spectacole, la Palatul Cultural din Blaj

Ziarul Unirea

Publicat

în

23 – 24 septembrie: Festivalul Național de Folk „Ziua de Mâine”, ediție cu sala plină în totalitate, în ambele seri de spectacole, la Palatul Cultural din Blaj

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” începe sâmbătă, 23 septembrie 2023, într-un nou format, ediția din acest an desfășurându-se, în ambele seri, cu sala plină. Ediția din 2023 a festivalului se desfășoară în perioada 23 – 24 septembrie la Palatul Cultural din Blaj, o locație premiată cu premiul „Europa Nostra” al Comisiei Europene (cea mai importantă distincție acordată în domeniul patrimoniului, obținută în urma lucrărilor de restaurare realizate de Consiliul Județean Alba și Primăria Municipiului Blaj).

Vlad Rusu Architects

Festivalul se bucură, și în acest an, de o cerere extrem de mare din partea publicul, astfel încât cele peste 360 de locuri disponibile în sală au fost rezervate în mai puțin de 3 zile. Datorită solicitărilor numeroase, organizatorii au suplimentat numărul de locuri până la 400, cu respectarea tuturor normelor de siguranță.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este foarte apreciat de public, astfel încât, în doar trei zile, au fost ocupate toate locurile în sală, în ambele seri. Datorită numeroaselor solicitări, am suplimentat locurile până la 400, respectând însă toate normele de siguranță. Ne bucură aprecierea publicului și ne oferă încredere că a fost corectă decizia de a ieși din tipare cu acest festival și de a-l duce și în alte locații, la cât mai mulți oameni din județul Alba, pentru a asigura accesul la cultură. Mulțumim tuturor celor care ne sunt alături în proiectele culturale pe care le derulăm!” a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena”.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” revine, în perioada 23 – 24 septembrie 2023, cu un nou format, unic în cadrul evenimentelor similare din România. Astfel, începând din acest an, „Ziua de Mâine” devine un festival itinerant, care are atât scopul de a promova muzica folk, cât și de a asigura accesul la cultură unui public cât mai mare din județul Alba, în locații deosebite. Ediția din 2023 a festivalului se desfășoară la Palatul Cultural din Blaj, o locație premiată cu premiul „Europa Nostra” al Comisiei Europene.

Programul festivalului va cuprinde, în cele două seri, 23 și 24 septembrie, recitaluri susținute de unii dintre cei mai iubiți artiști folk din România, precum Mircea Vintilă, Emeric Imre, Cristian Buică, Puiu Ivanițchi, Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi, Dinu Olărașu, Poesis și Marius Bațu, Ada Milea și Ștefan Mure, dar și Vali Șerban, inițiatorul Festivalului „Ziua de Mâine”.

În foaierul Palatului Cultural din Blaj va avea loc show-ul de caricatură „Râsul în grup” și expoziția tematică de caricatură cu titlul „La folk automat”, semnată de renumitul caricaturist Costel Pătrășcan.

De asemenea, în cadrul ediției din acest an a festivalului va avea loc și lansarea albumului „Viu”, realizat cu măiestrie de cantautorul Dinu Olărașu.

Festivalul Național de Muzică Folk „Ziua de Mâine” este organizat de Consiliul Județean Alba prin Centrul de Cultură „Augustin Bena”, în parteneriat, anul acesta, cu Primăria Municipiului Blaj și Palatul Cultural Blaj. Festivalul este, la fel ca multe alte evenimente culturale, o marcă înregistrată a Consiliului Județean Alba.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, celebrată în Municipiul Sebeș: Consiliul Local, vot pozitiv pentru organizarea evenimentului

Ziarul Unirea

Publicat

în

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice, celebrată în Municipiul Sebeș: Consiliul Local, vot pozitiv pentru organizarea evenimentului

În anul 2023, în Municipiul Sebeș este păstrată tradiția organizării unei petreceri cu ocazia Zilei Internaționale a Persoanelor Vârstnice, în data de 28 septembrie. Proiectul de hotărâre a trecut cu vot unanim pozitiv.

Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este un prilej de a valida valoarea pe care persoanele vârstnice o au în viața noastră.

Elit - Gustul Desăvârșit

Vârsta a treia vine cu multe provocări, seniorii se confruntă atât cu griji materiale, dar și cu o mare durere sufletească care le afectează starea de sănătate: singurătatea.

În fiecare an, în Municipiul Sebeș, s-a sărbatorit ziua vârstnicilor, prin diferite activităti festive care marchează aceasta data.

Având în vedere faptul că data de 1 octombrie cade într-o duminică, pentru buna desfășurare a acestui eveniment propun modificarea datei organizării acestuia, joi în data de 28 septembrie, astfel vârstnicii, cărora li se adresează acest eveniment, nu vor fi expuși la oboseală
excesivă, urmând sfârșitul săptămânii, timp în care se vor putea odihni.

În organizarea acestui eveniment se va implica întreg Municipiul Sebeș și serviciile subordonate Consiliului Local Sebeș.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

”Nunta de Aur” la Alba Iulia: Majorarea bugetului pentru desfășurarea evenimentului dedicat persoanelor care împlinesc 50 de ani de căsătorie, pe masa consilierilor locali

Ziarul Unirea

Publicat

în

”Nunta de Aur” la Alba Iulia: Majorarea bugetului pentru desfășurarea evenimentului dedicat persoanelor care împlinesc 50 de ani de căsătorie, pe masa consilierilor locali

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința din data de 27 septembrie un proiect care vizează modificarea Hotărârii Consiliului Local al municipiului Alba Iulia nr. 177/2023 privind aprobarea Regulamentului pentru organizarea evenimentului „Nunta de Aur” dedicat persoanelor care împlinesc 50 de ani de căsătorie precum și alocarea sumelor aferente din bugetul local, capitolul „Asistență Socială”.

Prin aprobarea proiectului se prevede alocarea și cheltuirea anuală a sumei de până la 100.000 lei din bugetul local, capitolul Asistență Socială, pentru organizarea evenimentului „ Nunta de Aur”. Celelalte prevederi din Hotărârea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia nr. 177/2023 privind aprobarea Regulamentului pentru organizarea evenimentului „ Nunta de Aur” dedicat persoanelor care împlinesc 50 de ani de căsătorie precum și alocarea sumelor aferente din bugetul local, capitolul „Asistență Socială” rămân neschimbate.

Elit - Gustul Desăvârșit

Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia și Primăria Municipiului Alba Iulia a organizat începând cu anul 2007 sărbătorirea cuplurilor care au împlinit 50 de ani de la căsătorie. Prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia nr.155/24.04.2018 s-a aprobat cheltuirea sumei de până la 50.000 lei din bugetul local, capitol Asistență Socială, pentru organizarea evenimentului de sărbătorire a cuplurilor care împlinesc 50 de ani de căsătorie și acordarea sumei de 400 lei/cuplu. Prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia nr. 177/2023 s-a aprobat Regulamentul pentru organizarea evenimentului „ Nunta de Aur” dedicat persoanelor care împlinesc 50 de ani de căsătorie precum și alocarea sumei de până la 75.000 lei /anual, din bugetul local, capitolul „Asistență Socială”.

Prin oferirea unei mese festive, cuplurile au ocazia să participă la activități de socializare. Anul acesta s-au înscris la eveniment 101 cupluri din care 88 cupluri au participat la masa festivă. De la organizarea evenimentului și până la această dată, există 8 cereri prin care se solicită acordarea sumei de 400 lei/cuplu, însă cererile nu au fost aprobate din motiv de lipsă fonduri, aprobate prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia.

Având în vedere creșterile prețurilor din ultima perioadă și numărul mare de solicitanți, cheltuielile pentru organizarea acestui eveniment nu se încadrează în suma aprobată prin Hotărârea Consiliului Local al municipiului Alba Iulia nr. 177/2023. Sunt solicitanți care s-au înscris la eveniment, dar nu au participat la masa festivă, din motive de sănătate. Arătăm că sunt eligibili pentru acest eveniment și li se poate acorda suma de 400 lei/cuplu. Aceștia, conform regulamentului, pot participa la masa festivă în anul următor. De asemenea, sunt și alte cheltuieli care nu au fost acoperite din bugetul alocat organizării acestui eveniment (spre exemplu achiziția de flori, etc.).


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare