Rămâi conectat

Actualitate

RCA la camioane va crește. Războiul continua: Mișu Negrițoiu îi înfurie din nou pe transportatori

Mădălina Opriș

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

rcaTransportatorii somează Autoritatea pentru Supraveghere Financiară (ASF) să facă publice tarifele RCA, rezultate în urma calculelor efectuate şi care urmează să fie transmise spre “îngheţare”. Asta după ce şeful ASF, Mişu Negriţiu a declarat într-un interviu acordat în weekend că tariful RCA calculat pe 15 septembrie de față cu transportatorii va fi modificat şi că probabil va crește.

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) reclamă faptul că ASF refuză să facă publice tarifele RCA, deși aceștia și-au asumat public că acestea vor fi transmise până în data de 5 octombrie 2016.

“Îi amintim domnului Mişu Negriţoiu faptul că valoarea unui om este dată de valoarea cuvântului său! Somăm public ASF-ul să transmită prețurile polițelor RCA rezultate în urmă calculelor efectuate. Aceste calcule ale tarifelor RCA trebuie făcute publice înainte de a fi transmise spre “îngheţare” către Consiliul Concurenței”, a declarat Vasile Ștefănescu, președinte COTAR.

Transportatorii spun că orice formulă care generează valori peste pragul comunicat de COTAR și agreat la Guvern în data de 14 Septembrie, este absolut inacceptabilă. Ei acuză că prețurile polițelor RCA nu au scăzut în ultima lună, iar multe firme au scos autovehiculele din circulație pentru a aștepta noile prețuri ale polițelor RCA.

„Transportatorii nu susțin formulele seci calculate de către tovarășii de la ASF și care, în realitate, sunt construite pentru a  majora profitul firmelor de asigurări ce operează în piața din România”, se spune în comunicat.

COTAR reproşează ASF că nu face publice calculele generate de acele formule pentru a fugi de responsabilitatea rezultatelor, întinzând o mare capcană Consiliului Concurenței, care va fi instituția care va trebui să își asume comunicarea acelor rezultate.

„Observăm faptul că după acțiunile de protest, atât Parlamentul României, cât și Autoritatea de Supraveghere Financiară au revenit la vechile metehne, adică, la vechile aranjamente pentru care “emanaţiile politice” au dorit să obțină acele funcții ce generează acces la bani și putere”, spun patronatele din Transporturi.

Sursa: realitatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma

Ziarul Unirea

Publicat

în

Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice: Cum funcționează noul concept de plată cu tichete și cum poate fi accesată platforma O noutate pe piaţa muncii a fost anunţată marţi, 23 aprilie, de către Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale. Persoanele fizice pot angaja şi plăti legal personal pentru activităţi casnice, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea