Rata şomajului pe judeţ – 9,7 la sută

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

La sfârşitul lunii octombrie 2010, în evidenţele AJOFM Alba figurau 17.740 şomeri, dintre care 11.250 şomeri indemnizaţi şi 6.490 neindemnizaţi. Din totalul şomerilor înregistraţi în Alba 7.901 sunt femei. Rata şomajului, la nivelul judeţului Alba, îşi menţine tendinţa descrescătoare, la finele lunii octombrie cifrându-se la 9,7 la sută, în timp ce în luna ianuarie a acestui an rata şomajului era de 13,4 la sută. (A.D.T.)

USR - Alegeri parlamentare 2020
PMP - Alegeri parlamentare 2020

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

Nicu 11 noiembrie 2010 at 7:53

Perfect de acord, rata somajului a scazut, dar de ce nu putem sa fim seriosi si sa vedem si de ce a scazut.
In primul rand, dupa cum simtim cu totii in judet nu s-au deschis ceva firme mari, nu cred cau cel putin nu am auzit ca cineva sa fi venit si sa angajeze somerii.
NU, adevarul este ca o buna parte dintre cei acre au fost in evidentele de somaj le-a expirat perioada de acordare a ajutorului de somaj, acestia fiind cei care stau acasa fara sa aiba nici un venit.
Nu a facut nimic nici Hava si nici Dumitrel pentru a scadea somajul, timpul a facut acest lucru, care a trecut si oamenii au iesit din evidente.
Sunt convins ca aceasta rata a somajului va scadea pentru ca de la o luna la alta vor expira perioadele de acordare a ajutorului de somaj, dar asta nu inseamna ca unul carea aiesit din evidente, el si-a gasit loc de munca.E total gresit sa credem acest lucru.
Multumesc!

Comentariile sunt oprite