Rămâi conectat

Editorial

Răfuieli

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Deşi referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu a fost tranşat deja de ceva vreme, ecourile acestei acţiuni ne întind încă nervii. Scriam în urmă cu ceva vreme că nu mai este vorba despre susţinerea unor idei, a unor valori, ci pur şi simplu de partizanat în cel mai pur sens, asta însemnând înregimentarea „cu arme şi bagaje” fie într-o tabără, fie în alta. Speram că tran­şarea subiectului va mai detensiona atmosfera politică şi conducătorii noştri se vor concentra mai mult asupra guvernării. Nici pomeneală! Iritarea politicienilor şi a comentatorilor „afiliaţi” este atât de mare încât au ajuns să se insulte mai direct sau mai cu perdea, iar părăsirea platourilor TV (pentru că în aceste emisiuni vedem, o ţară întreagă, cât de mare este duşmănia) a devenit dintr-un fapt extraordinar, unul obişnuit. Pur şi simplu „combatanţii” nu mai pot nici să respire acelaşi aer. Cât despre argumente… nimeni nu le mai ascultă, în primul rând pentru că şi de o parte, şi de alta se foloseşte tehnica manipulării prin omisiune sau exagerare.
Ne-am dori dezbateri şi acţiuni oneste dar avem parte de răfuieli. Ieri secretarul general al Partidului Social Democrat, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Liviu Dragnea, a trecut pragul DNA Bucureşti fiind audiat în dosarul fraudării referendumului. Mai mult, el este de-a dreptul învinuit în acest dosar. Nu este singurul politician din USL care dă răspunsuri procurorilor. „E o certitudine că este o răzbunare a preşedintelui Traian Băsescu”, a declarat ieri Liviu Dragnea. Mai aproape de noi este preşedintele PNL Alba, Teodor Atanasiu, cercetat de procurorii clujeni pentru fapte similare. Magistraţii sunt cei care vor hotărî dacă acuzaţiile care le sunt aduse lor şi altor colegi sunt reale. Noi remarcăm doar că lupta politică se duce fără menajamente, cu o concentrare şi o cheltuială de energie şi resurse care ne fac invidioşi dacă ne gândim câte beneficii am putea avea ca naţiune dacă problemele noastre, ale tuturor ar fi urmărite cu aceeaşi cerbicie.
Gâlceava politicienilor este prezentă pretutindeni. Sesiunea parlamentară a început cu mare greu luni la Camera Deputaţilor şi, fapt fără precedent, abia marţi, cu o amânare de o zi, la Senat. Gâlceava a fost detonată, evident, de bătălia pentru funcţiile din Biroul Permanent.
Dar răfuielile nu se duc numai între partidele din Opoziţie şi cele de la Putere. Tot ieri liberalii au analizat rezultatele referendumului şi se pare că nemulţumirile abia pot fi ţinute în frâu, un atu pentru aşezarea batistei pe ţambal fiind apropiatele alegeri generale. Astfel, unii liberali cred că este nevoie de primenirea conducerilor organizaţiilor din Ardeal unde prezenţa la vot a fost foarte slabă, creând astfel premisele nevalidării referendumului şi părăsirii de către Crin Antonescu a Palatului Cotroceni. Alţi liberali, cei din Ardeal cu precădere, cred că poate ar fi mai bine ca o eventuală schimbare să se petreacă la vârful partidului, considerând că întreaga acţiune de suspendare şi demitere a lui Traian Băsescu a fost decisă la vârf în pripă şi fără a fi luate în considerare toate variabilele, printre care şi cea a opţiunilor ardelenilor, astfel încât organizaţiilor din această regiune li s-a cerut aproape imposibilul. Iar acum, după ce pocinogul s-a petrecut, li se ce­re capul! Lupta are drept miză şi repartizarea colegiilor considerate eligibile pentru alegerile generale. Dar, lupte pe această temă sunt în toate partidele, iar până la stabilirea clară a candidaţilor vom asista la tot soiul de lovituri sub centură. Răbdare să avem!


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Editorial

Editorial

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de înlocuire a lemnului

Ziarul Unirea

Publicat

în

FOTO ȘTIREA TA| „Trafic” restricționat pe podul de lemn din latura vestică a Cetății Alba Carolina. Lucrări de schimbare a lemnului „Traficul” este restricționat pietonilor pe podul de lemn al laturii vestice a Cetății Alba Carolina, în vedere unor lucrări de înlocuire a lemnului. Un cititor al ziarulunirea.ro a trimis pe adresa redacției câteva imagini […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea