Rămâi conectat

Sănătatea și natură

Raed Arafat: Din februarie Unităţile de Primiri Urgenţe vor raporta situaţia în fiecare zi

Dragoş Suciu

Publicat

în

Unităţile de Primiri Urgenţe vor raporta zilnic, online, din luna februarie situaţia de la nivelul unităţii, pentru a permite o monitorizare în timp real, inclusiv a cheltuirii banilor publici, a afirmat secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Raed Arafat.

„Dacă până acum am colectat date despre ce se întâmplă în sectorul prespitalicesc, intervenţii, sectorul de urgenţă, ambulanţe, SMURD, elicoptere, care ni se raportează şi ştim ce se întâmplă, începând cu luna viitoare vom introduce raportarea zilnică şi la nivelul UPU şi la compartimente. Urmează şi aspectul de raportare pe UPU, nu este o muncă în plus, fiecare UPU are un raport de gardă tip pe care îl completează. Ce va fi nou – acest raport va fi completat online şi va putea să fie accesat inclusiv la nivel de minister, ca să vedem şi să urmărim situaţia”, a spus Arafat, duminică, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, citat de Mediafax.ro.

Acesta a precizat că, într-un an, la unităţile de primiri urgenţe finanţate de Ministerul Sănătăţii ajung în jur de 3,2-3,4 milioane de pacienţi, iar la compartimentele de primiri urgenţe din spitalele mai mici, care se încearcă să fie preluate la finanţare la minister – „o parte începând chiar cu acest an”, în timp ce o parte au fost preluate în anii trecuţi – încă un milion de pacienţi.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă din Alba Iulia, în anul 2013 au fost consultaţi aproximativ 51.000 de pacienţi.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sănătatea și natură

Sănătatea și natură

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului

Mădălina Opriș

Publicat

în

15 decembrie: Ziua Internațională a Ceaiului O delicioasă și relaxantă ceașcă de ceai este binevenită oricând, dar mai ales pe 15 decembrie, ziua dedicată acestei băuturi, ce ocupă locul doi în lume după apă, într-un top al băuturilor consumate. Ziua internațională a ceaiului a fost marcată pentru prima dată în 2005, în India, ca urmare […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea