Rămâi conectat

Actualitate

Raed Arafat, despre reluarea slujbelor în interiorul bisericilor: „Încă există retincenţa de a permite accesul în lăcaşurile de cult”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, a anunțat, marți, care ar putea fi noile măsuri implementate, în contextul pandemiei de coronavirus, din 15 iunie în România. Șeful DSU spune că, referitor la oficierea slujbelor în biserici, nu este posibil momentan acest lucru.

Raed Arafat crede însă că un termen realist pentru reluarea slujbelor în lăcașurile de cult ar putea fi la următoarea fază de relaxare, după 1 iulie.

”La acest moment, din discuţiile pe care le avem, nu există alte soluţii. Încă există retincenţa de a permite accesul în lăcaşurile de cult”, a spus Raed Arafat.

Acesta a adăugat: ”Am avut focare care au apărut în anumite zone, în care s-au întâlnit mai mulţi împreună. O zonă chiar a trebuit să o carantinăm”.

”În acest moment, să ajungem la slujbe în interior, cu anumite măsuri, poate la următoarea fază de relaxare. Dar nu vreau să spun că acesta este răspunsul definitiv. Depinde ce discutăm cu colegii din comisie”, a mai precizat Secretarul de Stat MAI.

Raed Arafat a mai spus că, în acest moment, starea de alertă trebuie ”să rămână”. Altfel, ”s-ar putea să ne trezim în situația în care oamenii să creadă că am revenit la normalitate. Acesta e un mesaj fals”.

”Când apar focare noi trebuie să luăm măsuri. E foarte posibil ca unele măsuri să fie mai greu de luat. Încă detașăm personal pentru că apar focare în anumite locuri și trebuie înlocuit personalul. Absența stării de alertă poate să ducă la îngreunarea modului de acțiune și la o înțelegere greșită de către populație”, a conchis Raed Arafat.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România

Bogdan Ilea

Publicat

în

Hărțuirea unei ziariste de către PNL, semnalată în Raportul Departamentului de Stat al SUA privind situația drepturilor omului în România Duminică noaptea, Departamentul de Stat al Statelor Unite, a publicat un raport privind situația drepturilor omului în România. „Ministerul de Externe” al SUA” a discutat despre relația dintre partidele de guvernământ din România și hărțuirea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea