Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Raed Arafat, despre posibilitatea unei carantine la nivel național: „Măsuri de lockdown generalizate nu sunt în vizorul nostru”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat că autoritățile nu intenționează impunerea unui lockdown generalizat în România și a anunțat faptul că acesta se va vaccina împotriva COVID-19.

Raed Arafat a precizat că după Anul Nou se vor lua măsuri doar în zonele în care ”este nevoie”, adică acolo unde numărul cazurilor de coronavirus va crește pesteun anumit procent.

Citește și: VIDEO| Campania de vaccinare anti-COVID-19 în Alba: Ce spun primele cadre medicale care au primit serul

”Măsuri de lockdown generalizate nu sunt în vizorul nostru. Măsuri localizate, cum am luat până acum – și acum avem un număr de localități care sunt în carantină – astfel de măsuri pot fi luate dacă în unele zone crește numărul cazurilor peste un anumit procent și mai ales dacă este combinat cu alți factori pe care le analizează colegii de la DSP și de la INSP. Da, astfel de măsuri pot fi luate acolo unde este nevoie”, a spus Raed Arafat.

Citește și: OFICIAL| 54 noi INFECTĂRI în județul Alba, în ultimele 24 de ore: LISTA localităților din care provin noile cazuri de COVID-19

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne a sfătuit persoanele care sunt indecise să se vaccineze, precizând că o fac pentru sănătatea lor și pentru protecția celor din jur.

”Le spun un lucru simplu – eu o să mă vaccinez. Am decis să mă vaccinez, și vaccinul de gripă sezonieră îl fac anual. Asta înseamnă că pentru mine, ca persoană, cred că acest lucru este bun. Le sfătuiesc și pe aceste persoane să se vaccineze pentru că este bine pentru sănătatea lor și pentru a se proteja și pentru a-i proteja și pe cei din jurul lor. Nu pot să vin să sfătuiesc pe cineva să facă ceva ce eu nu aș face”, a transmis Raed Arafat.

Vaccinarea anti-COVID-19 a început, luni, în toate județele din România, autoritățile anunțând că vor fi imunizate aproximativ 20.000 de persoane pe zi.

Sursa: libertatea.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum va fi VREMEA în luna mai 2024. Prognoza METEO pentru 4 săptămâni Temperaturile pentru luna mai din acest an or să fie mai ridicate decât cele specifice perioadei. Excepție făcând doar săptămâna 6 – 13 mai. Săptămâna 29 aprilie – 6 mai Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea