Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Campania de vaccinare anti-COVID-19 în Alba: Ce spun primele cadre medicale care au primit serul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Luni, 4 ianuarie 2021, a început campania de vaccinare împotriva COVID-19, la centrul organizat în cadrul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

Prima persoană căreia i s-a administrat vaccinul este directorul medical al SJU Alba Iulia, medic primar în radiologie și imagistică medicală, Dan Crainic. Tot în prima parte a procesului de vaccinare, a fost programată asistenta șefă a secției de Boli Infecțioase, Marcela Vîlcan, membră a echipei medicale care tratează pacienți confirmați cu COVID-19 și internați în spital. De asemenea, între primele cinci cadre medicale care au primit vaccinul se numără și șeful Unității de Primiri Urgențe, medicul primar Aurel Crișan.

CITEȘTE ȘI: A începutul campania de vaccinare anti-Covid în județul Alba. Cine sunt primele cadre medicale care vor primi doza

„Mă simt bine, suntem obișnuiți cu înțepăturile și zic că nu vor fi nici un fel de reacții, sau cel puțin unele ușoare. Acest vaccin vine cu speranța că o să fie mai bine și că încet încet să ne reluam activitățile normale. Aceste luni au fost foarte grele și pentru medicii din prima linie și pentru toată lumea, a declarat medicul primar Aurel Crișan, șeful UPU.

YouTube video

„Avem înscriși circa 120 de oameni pe zi care vor fi vaccinați, cadre medicale din spital și din afara spitalului, de la ambulanță de la SMURD și de la alte centre medicale, cu prioritate personalul din Spital, conform legislației. Noi avem 390 de doze care vor fi suplimentate în funcție de persoanele care se înscriu pentru vaccinare. Cei din afara spitalului, în funcție de cum s-au programat vor fi intercalați cu personalul spitalului”, a declarat dr. Simona Căbulea, medic primar epidemiolog, coordonatorul centrului de vaccinare de la nivelul SJU Alba Iulia.

YouTube video

„Acest centru de vaccinare va fi deschis de la ora 08.00 la 20.00, centru în care putem programa 120 de pacienți pe zi, respectând criteriile de prioritizare. Astăzi vaccinăm personalul din secțiile Infecțioase, ATI și UPU, urmând ca în următoarele 3 zile să vaccinăm personalul din celelalte secții. Începând cu a 5-a zi se pot programa toate celelalte categorii de cadre medicale, farmaciștii, ISU, DSP și alte categorii de personal medical. Pentru cadrele medicale din prima linie reprezintă o speranță pentru o transmitere comunitară mai redusă și pacienți mai puțini”, a declarat Diana Mârza, managerul Spitalului Județean de Urgență Alba Iulia.

YouTube video

Centrul are două puncte de vaccinare care funcționează în clădirea principală a spitalului, la parter (adresa: Bulevardul Revoluției 1989, nr. 23). Recepția vaccinului s-a realizat duminică, 3 ianuarie, când la SJU Alba Iulia au fost aduse 390 de doze.

Reamintim că prima fază a campaniei de vaccinare, care debutează în Alba astăzi, 4 ianuarie, se adresează exclusiv personalului medical din județ. Data la care va începe vaccinarea pentru populația largă va fi făcută publică de către Ministerul Sănătății. Ulterior acestei date vor putea începe și înscrierile în vederea primirii vaccinului anti-COVID.

În primele zile, conform programărilor, vor fi administrate 120 de vaccinuri pe zi, ceea ce reprezintă numărul maxim de imunizări la cele două puncte (cu respectarea timpilor triajului inițial, pregătirii imunizării, supravegherii post-vaccinale, respectiv evitării aglomerării în actualul context epidemiologic). Alte vaccinuri vor fi solicitate, ulterior, în funcție de programările existente.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

TRAGEDIE la Vințu de Jos: Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat

Ziarul Unirea

Publicat

în

TRAGEDIE la Vințu de Jos: Primarul Petru Ioan Barbu a fost găsit spânzurat Petru Ioan Barbu, primarul comunei Vințu de Jos, a fost găsit spânzurat marți, 16 aprilie 2024. ”Astăzi în jurul orei 17.30, a fost un apel la 112 prin care am fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat de 57 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea